Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Utvrđuje se uzrok zagađenja u Gruškom zaljevu

27.07.2014.


Još uvijek se ne zna uzrok onećišćenja mora koje je danas zabilježeno u Gruškom zaljevu, a nadležne službene pokušavaju utvrditi kako je do toga došlo. 

 

Prema priopćenju iz Ministarstva pomorstva, prometa infrastrukture, Lučka kapetanija Dubrovnik zaprimila je jutros u 9.30 sati dojavu o onečišćenju mora u Gruškome zaljevu stoga su djelatnici Kapetanije isplovili u očevid.

 

Dolaskom na poziciju onečišćenja u Gruški zaljev djelatnici Kapetanije uočili su površinsko onečišćenje mora naftom u dužini 500 metara, širine 15 metara u dijelu zaljeva između veslačkoga kluba „Orsan“ i lučice Solitudo, o čemu je Kapetanija obavijestila Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i uži stožer Županijskog operativnog centra, a u intervenciju je pozvana specijalizirana tvrtka za uklanjanje onečišćenja na moru.

 

Postupak sanacije onečišćenja disperzantima okončan je u 12.10 sati pregledom djelatnika dubrovačke Kapetanije koji nisu registrirali daljnje onečišćenje mora, čime je ova akcija okončana.

 

Budući da u dijelu gdje se dogodilo onečišćenje privezište koristi oko 70 brodica vrlo je teško utvrditi izvor onečišćenja, tim više što postoji i mogućnost onečišćenja s kopna, što se utvrđuje obilaskom obalnoga terena, gdje za sada ipak nije uočen nikakav izvor onečišćenja.

 

Iz županijske uprave su priopćili kako je Županijski operativni centar za provedbu Plana kod iznenadnih onečišćenja mora jutros naložio hitnu intervenciju ekološkog broda CIAN-a koji se nalazi u gruškoj luci. Djelatnici CIAN-a izašli su u 10.25 na teren i disperzantima do 12.10 sanirali naftnu mrlju.

 

Zapovjednik ŽOC-a i lučki kapetan Mato Kekez kazao je kako nije poznat uzrok onečišćenja

 

 

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja