Petak, 19. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Pregovori o dovršetku školske dvorane se nastavljaju, Fenix traži još 605 tisuća kuna

05.11.2013.


Još uvijek je neizvjesno kad će početi radovi na završetku izgradnje sportske i školske dvorane OŠ Župa Dubrovačka, jer pregovori s izvođačem radova slavonskobrodskom firmom Fenix nisu gotovi.

 

- S obzirom da su se kroz predstečajnu nagodbu tvrtke Fenix, stekli uvjeti za pregovore o završetku radova, donesena je odluka o imenovanju ovlaštenih predstavnika, te je prije dva tjedna započeo pregovarački postupak, navode za zupskiportal.hr iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, koje je investitor izgradnje dvorane,

 

- U pregovaračkom postupku tvrtka Fenix d.o.o. nije dostavila ponudu smatrajući da su je već dostavili u prethodnom postupku koji je poništen zbog poreznog duga. Donesena je opet odluka o poništenju. U ovom postupku ne primjenjuje se rok mirovanja tako da ćemo ponoviti postupak, ističe glasnogovornika Ministarstva Ljubica Vuko, te dodaje kao se stoga ne očekuje sklapanje dodatka ugovoru prije polovice studenoga.

 

-Rok za dovršetak svih radova je 90 dana od potpisa ugovora. Potom slijedi tehnički pregled te izdavanje uporabne dozvole, podsjeća Vuko, te naglašava:

- Ministarstvo je podmirilo izvedene radove, a s obzirom na raskid ugovora razlika između ugovorenog i podmirenih obveza je 605.174,04 kune.

 

Na problem nedostatka športske dvorane Osnovne škole Župa Dubrovačka početkom školske godine mirnim prosvjedom ukazali su roditelji učenika koji odlaze na nastavu tjelesnog odgoja u pet minuta udaljenu dvoranu stare osnove škole.

 

Roditelji su tada upozorili na problem trodijelne školske dvorane, koja je u visokom stupnju uređenosti, ali zbog poreznog duga izvođača tvrtke „Feniks“ iz Slavonskog Broda radovi nisu u potpunosti gotovi. Zbog toga djeca ne mogu u dvoranu, jer nije bilo tehničkog prijema i nema uporabnu dozvolu, iako su djeca trebala u nju ući još 2011. godine. Roditelji su najavili mogući bojkot tjelesnog odgoja pa čak i da djecu neće uopće slati na nastavu.

Vezane vijesti

Do kad će župska djeca biti taoci nečijeg poreznog duga

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja