Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Akcija “Projekti 100″ - Država na tržište stavila Vilu Čingriju i još neke vojne nekretnine

31.07.2014.


Sto projekata, 20 milijuna kvadratnih metara  za tisuću ideja u hrvatskim županijama! Cilj je staviti u funkciju državne nekretnine, iste iskoristiti kao motor za daljnji razvoj jedinica lokalne samouprave te prikupiti značajna sredstva, kao i mišljenja i ideje zainteresirane javnosti.  

 

 

Poručuju to iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom koji pokreće savjetovanje sa zainteresiranom javnošću i poziva zainteresirane da se obrate putem mail adrese projekti100@duudi.hr s prijedlozima, mišljenjima i idejama te iskazom interesa za nekretnine u državnom vlasništvu.

 

 

Riječ je o sto nekretnina koje obuhvaćaju 20 milijuna kvadratnih metara površine, od neizgrađenog do izgrađenog građevnog zemljišta te objekata.  Nekretnine pokrivaju prostore u svakoj županiji  Republike Hrvatske, a većinom je riječ o bivšim vojnim nekretninama.

 

 

 

Tako se na području Dubrovačko-neretvanske županije nudi Vila Čingrija, rezidencijalni objekt, površine 4.455 metara četvornih, zatim neizgrađeno građevinsko zemljište u Gružu površine 43.828 metara četvornih, te vojne nekretnine s građevinskim zemljištem na Zvekovici, Lastovu, te na Šipanu.

 

 

 

- Iz sto ponuđenih nekretnina možemo kao vrlo interesantne izdvojiti vile koje se nalaze u Lovranu, Opatiji, Dubrovniku i na Plitvicama ( vila Izvor ), bivšu političku školu u Kumrovcu, Muzil u Puli, Hotel Iž u Zadru, Češku Vilu na Visu, Duilovo u Splitu, Kovčanje na Malom Lošinju, Željezaru Sisak, Goli otok, rezidencijalni objekt u Zagrebu, data centar Deanovec i Vjesnik u Zagrebu. Popis nekretnina.

 

 

Cilj je nekretnine staviti u funkciju, imovina Republike Hrvatske mora i može biti u službi gospodarskog rasta, treba biti pokretač razvoja jedinica lokalne i područne samouprave, ujedno i prilika za inovatore i poduzetnike, investitore, županije, općine, za sve one s vizijom i idejom.

 

 

Svi zainteresirani mogu iskazati interes, dati ideju i prijedloge  na navedenu mail adresu popunjavanjem obrasca. Prijedloge i iskaze interesa na mail adresu možete slati do 15. rujna 2014., nakon navedenog datuma pregledat će se pristigli prijedlozi te će se ići u postupak organiziranja javnih natječaja za davanje u zakup, najam, prodaju, itd., a prema Zakonu o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske.

 

 

Treba istaknuti kako će realizacija akcije „Projekti 100“  pridonijeti razvoju gospodarstva lokalnih područja na teritoriju Republike Hrvatske te boljoj kvaliteti života lokalnog stanovništva.  Navedene nekretnine su veliki potencijal za investicije i ostvarivanje ekonomskog rasta, a pružaju se brojne mogućnosti jer su ponuđene nekretnine potencijal za daljnji razvoj općine, grada ili županije u kojoj se nekretnina nalazi, poručuju iz DUUDI.

 

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja