Ponedjeljak, 15. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO: I Centar Josipavac sudjeluje u koncertu Stijepa Gleđa Markosa „Sentimento“

04.08.2014.


Poznati hrvatski tenor Stijepo Gleđ Markos, Dubrovčanin s londonskom adresom, obišao je danas Centar Josipovac u Mandaljeni gdje se susreo s ravnateljicom Marinom Sambrailo i štićenicima.

 

 

 

Markos priprema koncert „Sentimento“ najavljan za 12. kolovoza s početkom u 21 sat u Ljetnikovcu Sorkočević u Rijeci dubrovačkoj, a želja mu je bila da štićenici Josipovca pripreme svojevrsno iznenađenje za publiku.

 

 

 

- Želja mi je bila da se u ovaj koncert uključe i štićenici Josipovca kako bih tako pokazao da svatko ima talente, samo da ih treba otkriti, kao i da njihovi radovi na jedan način oplemene taj događaj. Inače, ovaj koncert radim kao poklon svom Gradu u kojem sam rodjen i iz kojeg sam ponikao. Želja mi je bila pokloniti svojim sugrađanima lijepi koncert klasične glazbe, ali i popularnih evergrina. Stoga sam pokušao okupiti gotovo najbolje hrvatske glazbenike od kojih se većina odazvala pozivu i sudjelovat će u koncertu, a što meni predstavlja veliku sreću, kazao je Stijepo Gleđ najavljujući sudjelovanje Meri Cetinić, Alana Bjelinskog koji će ravnati Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, zatim Buco i Srđan, te klapa Subrenum, a producent koncerta je  Ante Gelo. 

 

 

Inače, ovaj župski zet već dvije godine živi u Londonu, gdje se privremeno preselio nakon što je dobio glavnu ulogu Maria Cavaradossia u operi Tosca od londonske produkcije “The New London Opera Players”.

 

 

 

- Prilike koje su mi se otvorile i svjetski glazbeni stručnjaci koji su prepoznali moj talent uvjerili su me da je to pravo mjesto za mene.  Uz podršku londonske kraljevske opere “Royal Opera House” dobio sam britansku stipendiju i trenutno radim s jednim od najboljih svjetskih vokalnih pedagoga, britanskom opernom ikonom Rylandom Daviesom, profesorom s Royal Academy of Music. On je izniman profesor koji se školovao u Italiji i usavršavao kod istog učitelja kod kojeg se školovao Luciano Pavarotti, objasnio je Markos.

 

 

A posjet pjevača Josipovcu nije mogao proći bez pjesme. Posve spontano Stijepo je nakn obilaska čitavog kompleksa u predvorju zapjevao Ave Mariu a štićenici koji su upravo bili na ručku samo su jedan po jedan izlazili i razdragano slušali. Otpjevao im je još nekoliko sakralnih pjesama, a neki su od njih znali sve riječi i melodiju, pa i po njihovoj želji i  popularnih skladbi. Markosa su nagradili pljeskom, a on je svih njih pozvao na koncert „Sentimento“.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja