Četvrtak, 7. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

KOMENTAR: Slučaj Žeravica: Gdje su sigurnosne kamere, je li ih tko pregledao

04.08.2014.


U slučaju Žeravica u dubrovačkoj javnosti se kalkulira s dvije različite verzije. Prema jednoj je policija napala župskog humanitarca Antuna Žeravicu jer je u pijanom stanju vrijeđao i omalovažavao policajce, a prema drugoj su policajci prekoračili ovlasti i koristili pretjeranju silu nanijevši mu tjelesne ozljede. A da je Žeravica ozlijeđen vidi se i na slikama koje su danas objavljene u javnosti. S druge strane, prema policijskim izvorima, i policajci su prošli s ozljedama, pa će protiv Žeravice biti podnešena kaznena prijava zbog napada na službenu osobu.

 

 

 

 

 

Sve to frustrira stanovnike dubrovačkog kraja, koji se sve glasnije pitaju tko bi mogao biti sljedeći i je li se možda ovakve situacije i češće događaju, ali je ovaj Žeravičin slučaj možda izašao u javnost zbog njegove prepoznatljivosti, te u posljednje vrijeme istaknutijeg medijskog istupa budući da je kritizirao stanje u Općoj bolnici Dubrovnik.

 

 

 

I zato se mnogi pitaju – GDJE SU KAMERE, koje iz sigurnosnih (ali i inih drugih) razloga snimaju dubrovačke ulice, a posebno Stradun. Zar se na njima ne može vidjeti kako se Antun Žeravica ponašao prema policajcima, tko je koga udario, a možda se i čuje kako je tekla konverzacija.

 

 

 

Ili su priče o sigurnosnim kamerama po gradu tek šuplja priča. Ili da se ne dogodi kao prije šest godina kad je nestala Australka Brith Lapthorne i kada su se mnogi pozivali na sigurnosne kamere s Pila. I onda se otkrilo da su te kamere tamo gotovo „per la finta“, jer od njih nije bilo nikakve koristi zbog loše snimke i vrlo malog dometa i rezolucije. Nadam se da nisam nešto tehnički krivo napisala, pa ću onda napisati da su sve snimke s Pila od prije šest godina bile mutne i da se gotovo ništa na njima nije vidjelo. A netko ih je kupio i platio njihovo postavljanje. Nije valjda da je ponovno tako.

 

 

 

 

A ako su bolje snimke od 31. srpnja 2014. godine nadam se da su ih pregledali oni kojima je to posao i da ćemo uskoro znati bar dio istine. Onaj dio sa Straduna i s Pila ili Ploča (ne znam na koji su izlaz iz Grada policajci sproveli Žeravicu).  I vjerujem da i u Policijskoj postaji Dubrovnik postoje također sigurnosne kamere pa da se vidi što se i tamo događalo. Nadam se da toga ima u 21. stoljeću. 

 

 

Kate Šutalo Cvjetković

Vezane vijesti

Održan prosvjed „Danas Žeravica, sutra ti“ – Smrt slobode u Dubrovniku
Antun pušten, večeras na Stadunu prosvjed „Danas Žeravica, sutra ti“
Policija o slučaju Žeravica: Lisicama i šakom pijan udario policajce, privodimo ga
POTPORA ŽERAVICI: Za pola sata preko tisuću ljudi u Facebook grupi potpore
Antun Žeravica priveden, policija tvrdi da je napao policajce...

Najčitanije (7 dana)

FESTA: Zar nije Libertas mogao Župljanima, Konavljanima i Primorcima osigurati besplatan prijevoz
KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja