Četvrtak, 27. siječnja 2022.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavoski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Na Grudi SHKM kao da niti nije završio – vratili se mladi iz Jakšića

05.08.2014.


O tome kako se prijateljstva nastala na Susretu hrvatske katoličke mladeži ne raskidaju svjedoče mladi iz Slavonije zajedno sa svojim domaćinima s Grude. Tri mjeseca nakon što su bili na Susretu u Dubrovniku mladi iz Požeške nadbiskupije, Župe sv. Barbare iz Jakšića, vratili su se svojim domaćinima na Grudu. Zbog obaveza ovaj put nisu mogli doći svi, ali je stiglo njih 36. Domaćini župe opet su ih radosno primili i s njima proveli 4 dana, od četrvtka 31. srpnja do nedjelje 3. kolovoza. Za njih je bio organiziran bogat program, izleti i kupanje u Cavtatu i Moluntu te večernje zabave. Osim zabavnog, bio je organiziran i duhovni program. Služile su se dvije mise u župnoj crkvi, a mladi iz Jakšića su nakon mise izveli svoj skeč kojim su oduševili župljane. Nedjeljno popodne bilo je rezervirano za druženje s obiteljima koje su ih vodile na izlet u Dubrovnik, na Soko kulu, Pasjaču itd.

 

 

 

 

Kao i tijekom Susreta mladih, svaka obitelj se opet potrudila i na najljepši način ugostila mlade. Mladi su ostali u kontaku sa svojim domaćinima koji su došli na spontanu ideju da ih pozovu na ljetovanje. Toliko im je bilo dobro da nisu htjeli ići doma. “Stekli smo nova poznanstva i prijateljstva i nadamo se kako ćemo ih održati te da će ovo postati tradicija”, ističu mladi s Grude. Mladi iz Požeške biskupije pozvali su mlade s Grude da dođu kod njih u posjet. Taj bi se susret trebao održati u studenom.

 

Najčitanije (7 dana)

Zbog Facebook komentara protiv policije, Dubrovčanin zadržan na granici kako bi mu uručili prekršajnu prijavu
ŽUPANIJA: Ne planira se izgradnja još jedne škole u Župi
Nemojte je bacati: Evo za što sve možete iskoristiti koru od naranče


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja