Nedjelja, 14. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Plaže Mlini, Striježica i Srebreno jedva prošle test kakvoće mora, kupalište u Polačama „palo“

12.08.2014.


Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode ustvrdio je da u šestom ispitivanju kakvoće mora od 110 plaža u Županiji samo plaža u Polačama na Mljetu nije odgovarala uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

 

 

 

Naime, Zavod za javno zdravstvo DNŽ obavio je ispitivanje mora od 28. srpnja do 08. kolovoza 2014. godine pri čemu je na 103 plaže more je ocijenjeno kao more izvrsne kakvoće. Dobra kakvoća mora za kupanje utvrđena je na plažama Mali Zaton, Ušće Opuzen i Prigradica u Blatu na Korčuli.  Zadovoljavajuća kakvoća mora utvrđena je na plažama Mlini, Striježica i Srebreno u Župi dubrovačkoj.

 

 

 

Tijekom šestog ispitivanja mora 05. kolovoza 2014. utvrđeno je kratkotrajno onečišćenje u Polačama na otoku Mljetu. Obavljeno je dodatno uzorkovanje te su svakodnevno uzimani dodatni uzorci mora za kupanje od 07. do 09. kolovoza 2014.. Ti su uzorci udovoljavali uvjetima Uredbe. Uzorkovanje će se ponoviti u roku od sedam dana, radi provjere prestanka kratkotrajnog onečišćenja.

 

 

 

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.                                                                                                                                                             

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja