Subota, 15. svibnja 2021.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

PELJEŠAC: Stradali ruski ronioci prebačeni u barokomoru u Igalo

13.08.2014.


Na Pelješcu se jučer dogodila nezgoda roniocima koji su izronili bez da obavili dekompresiju. No, kako barokomora dubrovačke Opće bolnice može primiti samo jednog unesrećenog  dvojica Rusa od kojih je jedno dijete morali su biti preveženi u Igalo.

 

 

 

 

Prema priopćenju iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, jučer poslijepodne, Županijski centar 112 Dubrovnik dobio je dojavu od  zapovjednika jahte naziva „Mistique“, britanske zastave, za hitan medicinski transport dvoje ronioca, od toga jedno dijete mlađe dobi, koji su stradali tijekom ronjenja nedaleko Pelješca. Zapovjedniku jahte Središnjica je naložila da odmah obavi transport ozlijeđenih do mjesta Žuljane, odakle su ih djelatnici Hitne medicinske pomoći dalje prevezli u barokomoru u mjesto Igalo u Crnoj Gori, budući da barokomora u Dubrovniku nije osposobljena primiti u obradu više stradalnika istovremeno. O događaju je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Dubrovnik čiji djelatnici su utvrdili da se nesreća dogodila jučer iza 14 sati na poziciji nedaleko poluotoka Pelješac gdje su britanskom jahtom doplovili otac i sin, obojica ruski državljani, te su krenuli u ronjenje sa bocama. Na dubini od oko 30 metara osjetili su određene teškoće zbog čega su izronili bez obavljene dekompresije što je uzrokovalo teže ozlijeđivanje ruskoga diječaka, N.S. (rođen 2001. godine). Djelatnici dubrovačke Kapetanije uvidom u dokumentaciju utvrdili su da oboje ruskih ronioca imaju valjana uvjerenja o osposobljenosti za ronjenje, međutim nisu ishodovali odobrenje za individualno ronjenje što je propisano Pravilnikom i Pomorskim zakonikom, stoga je Kapetanija protiv oca, koji se sa djetetom upustio u samostalno ronjenje, uložila zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Vijesti o stanju stradaloga ruskoga dječaka sa liječenja u Crnoj Gori za sada nema.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja