Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Vlada nudi Kupare saudijskom princu

13.08.2014.


Jedan od najbogatijih ljudi svijeta, saudijski princ Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud mogao bi uložiti u bivše vojno odmaralište Kupari. Ovaj župski turistički kompleks nalazi se na popisu potencijalnih investicija u Hrvatskoj koje je princu ponudio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

 

 

Saudijski princ koji u Hrvatskoj boravi već skoro deset dana posjetio je i Dubrovnik gdje je razgovarao s gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

 

 

Njegovo kraljevsko visočanstvo izrazilo je zadovoljstvo ljepotom Grada Dubrovnika. Izrazio je interes za ulaganje u investicijske projekte, te suradnju u području turizma. Gradonačelnik Vlahušić zahvalio mu je na dolasku u Grad, te ga upoznao s brojem turista i rezultatima na tom području, kao i aktualnim privatnim i gradskim ulaganjima, priopćeno je iz dubrovačke gradske uprave.

 

                                    

 

Susreo se i s predsjednikom RH Ivom Josipovićem koji je otkrio kako princa zanimaju samo najvažniji projekti, te dodao da Hrvatska i jest zemlja za takve vrhunske projekte i za hotele s pet i više zvjezdica, kao i to da je Hrvatska zemlja za elitni turizam.

 

 

Hrvatska je sigurna i stabilna zemlja. Impresionirani smo infrastrukturom i gostoprimstvom', rekao je saudijski princ podsjećajući da je Hrvatska u svijetu rangirana na 18. mjestu po broju turista.

 

 

 

Saudijski princ je vlasnik  kompanije Kingdom Holding koja ima vlasničke udjele u najvećim svjetskim tvrtkama kao što su Amazon, AOL/Time Warner, Apple Inc.,Citigroup, Coca Cola, Compaq, eBay, Four Seasons Hotels & Resorts, Fairmont Hotels and Resorts, Ford, McDonald's, Motorola, Mövenpick Hotels & Resorts, Procter & Gamble, Walt Disney Company, te Twitter. Poznat je i kao veliki humanitarac koji je do sada donirao više od 2,4 milijardi dolara.

Njegova imovina procjenjuje se na 28 milijardi dolara.

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja