Četvrtak, 20. siječnja 2022.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

Riješite se dosadnih muha

04.11.2013.


Ovo vrijeme stjera dosadne sitne nametnike u naše kuće i stanove i nikako ih se ne možemo riješiti. Međutim, jedni od tih nametnika su sigurno najdosadniji, a to su muhe. Po cijeli dan su vam u kući i zuje okolo, a nikako ih se ne možete riješiti. No, postoje prirodni načini za otjerati ih. Pa pokušajte. Evo kako:

 

Uzmite lovor i ružmarin. Ove suhe biljke izmrvite i stavite u zdjelice. Najbolje bi bilo da ih stavite kod kante za smeće, u dnevni boravak, kuhinju i mjesta gdje vam se muhe najviše skupljaju. Miks ovih mirisa će ih otjerati.


Uspite u čašu vode i u nju dodajte 25 kapi eteričnog ulja od mente. Mješavinu stavite u posudu sa špricaljkom i našpricajte prostorije u stanu. Ovo je dobro, jer ne šteti kućnim ljubimcima, djeci, niti odraslima, a imat ćete i ugodan miris koji će otjerati muhe.

 

Lavandu stavite gdje god imate mjesta za nju. Stavite je ispred kuće, na balkon, na prozore, a možete da je stavite i u kuću kao ukras, ako vam ne smeta njen intenzivan miris.

Najčitanije (7 dana)

Vozačici koja je skrivila prometnu na Mljekari policija uručila prekršajni nalog zbog više prekršaja
Ređenje imenovanog biskupa mons. Roka Glasnovića 22. siječnja u katedrali


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja