Četvrtak, 22. veljače 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

ŽUPSKA TRAGEDIJA: Djeca iz obitelji u kojoj je otac premlatio majku bit će oduzeta roditeljima

18.08.2014.


Dubrovački Centar za socijalnu skrb već je prije tragičnog događaja u Grbavcu kad je suprug I. K. (41) gotovo do neprepoznatljivosti istukao svoju 35-godišnu suprugu donio odluku da se troje djece oduzmu roditeljima koji ih ne bi smjeli dalje odgajati.

 

 

 

 

 

Iako je u javnosti bilo dosta prozivanja Centra za socijalnu skrb, posebno jer je žena već  pošla od muža i bila smještena u sigurnoj kući u Zagrebu, ravnateljica socijalne ustanove Katica Rajić za dubrovackidnevnik.hr tvrdi kako s njihove strane nije bilo nikakvih propusta.

 

 

 

Navodi kako je ta obitelj iz Župe već tri godine pod njihovim nadzorom, te kako su poduzeli sve potrebne mjere za zaštitu i dobrobit djece.

 

 

Prva mjera je bila upozorenje na nepravilnosti u odgajanju djece, nakon čega je Centar obavio terenski nadzor u obitelji. Nakon svega toga, donesen je i prijedlog za izdvajanje djece od roditelja, odnosno da im se zabrani da žive s djecom i odgajaju ih.

 

 
Raić napominje kako je Centar tek jedan od sudionika u postupanju, te kako u je u ovakvim slučajevima potrebno vidjeti jesu li zakazale neke druge institucije.

 


 

 

- Na dubrovačkom području prosječno jednom godišnje žena zatraži smještaj na sigurno, jer je teško  kad se s djecom mora ići u drugi grad. Bolje bi bilo da se počinitelja izdvoji iz obitelji kako bi djeca mogla ostati u svome krevetu, svome vrtiću-dodala je ravnateljica koja smatra da bi ovaj slučaj trebao biti poticaj drugim ženama da prijave nasilnike. 

Najčitanije (7 dana)

Teška prometna na Mišićima
ELEKTROJUG: Gdje u Župi u četvrtak nema struje
Policija utvrdila uzrok požara u Mlinima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja