Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Gradonačelnik Trebinja Vučurević želi uspostaviti kontakt sa župskim načelnikom Nardellijem

22.08.2014.


Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević  želi uspostaviti kontakte s načelnikom Općine Župa dubrovačka Silviom Nardellijem. Kazao je to u intervjuu za dubrovackidnevnik.hr , naglašavajući dobre odnose s konavoskim načelnikom Lukom Kordom i dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem koji bi mu u rujnu trebao doći i u službeni posjet.

 

 

 

Trebinjski gradonačelnik nije puno komentirao najavljivano uvođenje autobusne linije Trebinje -  Župa  -  Dubrovnik, pa je rekao:

 

- Radilo se o pohvalnoj inicijativi privatne turističke agencije. Znam samo da je nakon par dana linija ukinuta, ali ne znam detalje. Nisam upoznat je li uvođenje linije bilo u skladu s hrvatskih propisima i je li to razlog stopiranja pa ne mogu komentirati opširnije.

 

 

 

Odgovarajući na pitanje kakva su iskustva Trebinjaca u Župi dubrovačkoj koja im je omiljena kupališna destinacija, Vučerević odgovara:

 

- Ako je i prije sedam ili osam godina bilo animoziteta, poprijekih pogleda, dobacivanja ili nekih izoliranih incidenata, toga više nema. Ipak, i naši građani su gosti koji svoj novac troše u Srebrenom ili Kuparima.

 

 

Zadovoljan je najavom  posjeta gradonačelnika Dubrovnika, pa kaže:

-  Uvjeren sam da će to biti srdačan doček, a očekujem prijateljski razgovor. Znam da možemo unaprijediti dobrosusjedske odnose, što nam je interes. Da ne spominjem da je Dubrovnik dio Europske unije i da mi stremimo prema tim integracijama pa ukupne odnose treba gledati i s te strane. Dubrovnik je svjetska turistička destinacija i centar kulture, a Trebinje kao grad koji pretendira kulturi i turizmu nema se na koga osloniti nego na Dubrovnik. I stanovnici Dubrovnika i dubrovačke regije mogu računati na ono što Trebinje nudi, a to je nešto što u svijetu nedostaje - dobra domaća hrana. Mi smo opredijeljeni da ta proizvodnja bude sve veća te da će građani vjerojatno radije kupovati ono što je zdravo i prirodno, a to potvrđuje i njihovo prisutsvo na gradskoj tržnici.

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja