Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Karamarko na Daksi: Hrvatska se treba suočiti s komunističkim zločinima koje je predvodio Tito

23.08.2014.


Županijski odbor HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, predvođen predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom danas je, povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, odao počast žrtvama komunističkog terora koje su ubijene na otoku Daksi u listopadu 1944 .godine, nakon što su partizanske jedinice ušle u Dubrovnik

 

 


“Naša je tragedija što smo se davno obračunali sa svim vrstama totalitarizama osim sa komunističkim. Još uvijek je vinovnik i čovjek koji je po zapovjednoj odgovornosti odgovoran za te zločine, koji su počinjeni, ne samo nad hrvatskim narodom, pa i ovdje na Daksi, slavljen kao neka velika povijesna hrvatska osobnost. Govorim o Josipu Brozu Titu. To je naša tragedija”, kazao je novinarima Karamarko.

 

 

 

Aktualnu Vladu proziva da se još uvijek nije spremna suočiti s komunističkim zločinima.

 

“Današnja lijeva Vlada, na žalost, nije još spremna suočiti se s komunističkim zločinima. Ono što je bitno je da HDZ želi graditi sustav i društvo koje je distancirano od bilo kojeg totalitarizma", rekao je predsjednik HDZ-a.

 

 

 

Poručio je i da "na današnji dan moramo shvatiti da su sva ubojstva u ime velikih ideja, načinjena u prošlom stoljeću, u bilo kojem sustavu fašizma ili komunizma naprosto zločin, ništa drugo”.

 

 

 

Karamarko je nazočio svetoj misi za žrtve totalitarnih sustava koju je u dubrovačkoj katedreali predvodio biskup Mate Uzinić.

 

 

 

Predsjednik HDZ-a sudjelovao je i na javnoj tribini u organizaciji Udruge Daksa 1944./45. na temu Europski spomendan na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima .

 

 

 

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja