Utorak, 23. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Jazz diva Nnenna Freelon očarala festivalsku publiku

25.08.2014.


Jedna od najvećih suvremenih jazz pjevačica i vlasnica šest nominacija za nagradu Grammy, Nnenna Freelon nastupila je pod pokroviteljstvom Siemensa na 65. Dubrovačkim ljetnim igrama sinoć, 24. kolovoza u na taraci tvrđave Revelin što je ujedno bio njezin premijerni nastup u Hrvatskoj.

 

 

 

Nnenna Freelon je nastupala s brojnim jazz velikanima poput The Rootsa, The Count Basie Orchestra, s Rayom Charlesom, Ellisom Marsalisom, Anitom Baker, Arethom Franklin, Dianneom Reeves, Al Jarreauom, Georgeom Bensonom, Herbiejem Hancockom, Dianom Krall i drugima, u najprestižnijim svjetskim dvoranama i na festivalima kao što su njujorški Lincoln centar, Hollywood Bowl, Kennedy centar u Washingtonu, Apollo Theater, londonski Ronnie Scott, Carnegie Hall, Tanglewood,  Monterey i Montreux jazz festivali te sada i na Dubrovačkim ljetnim igrama gdje ju je pratio trio kojeg čine vrhunski jazzisti Mika Hayam na glasoviru, David Haynes na bubnjevima i Christian von Kaphengst na kontrabasu. Nnenna je festivalsku publiku očarala, kako svojim sjajnim interpretacijama standarda Squeeze me, The Very Thought of You, Body snd Soul i drugima, tako i svojim toplom i karizmatičnom osobnošću. Za bis je oduševljena publika nagrađena izvedbom jazz standarda Moon River koju je pjevačica posvetila svojoj majci.

 

 

 

Njenu uspješnu karijeru krasi čak šest nominacija za prestižnu nagradu Grammy, od čega su četiri za najbolju vokalnu jazz izvedbu. Dobitnica je i „Billie Holiday“ nagrade koju dodjeluje francuska jazz akademija.

 

Najčitanije (7 dana)

Što arheolog Perkić kaže o vrijednim pelješkim nalazima
FOTOGALERIJA: Oldtimer Rally po Pelješcu
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja