Nedjelja, 10. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Milanović u Cavtatu: Jadransko-jonska autocesta je zajednički interes država

25.08.2014.


Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović izjavio je u ponedjeljak u Cavtatu da je jadransko-jonska autocesta interes nekolicine država i da je to važan projekt za Hrvatsku.

 

 

 

"Projekt jadransko-jonske autoceste zajednički je interes svih četiriju država koji još uvijek nije ostvaren, a važan je i za Hrvatsku kao jedan kontinuitet pravca koji povezuje ovu regiju i za Crnu Goru i za Albaniju, i za BiH, ali i za Kosovo", kazao je Milanović nakon radnog sastanka s predsjednicima vlada Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gore Vjekoslavom Bevandom, Edijem Ramom Milom Đukanovićem.

 

 

 

Sastanak na kojemu se razgovaralo o suradnji i mogućim zajedničkim projektima održan je uoči konferencije o jugoistočnoj Europi koju u Berlinu u četvrtak organizira njemačka kancelarka Angela Merkel.

 

 

 

Milanović je komentirajući najavljenu monetizaciju hrvatskih autocesta kazao kako je ona posljedica toga da su autoceste pune tri ili četiri mjeseca godišnje, a ostatak godine su prazne.

 

 

 

"Nas ima samo 4,3 milijuna, a ne 12 milijuna, odnosno nema nas dovoljno da bismo autoceste cijelu godinu eksploatirali", kazao je Milanović.

 

 

 

Prema riječima predsjednika crnogorske vlade Mila Đukanovića, na sastancima poput ovoga može se zajednički vidjeti kako nadomjestiti zaostajanje za drugim dijelovima Europe. Đukanović smatra da je jadransko-jonska autocesta važan koridor za razvitak svih zemalja u susjedstvu.

 

 

 

Predsjednik vijeća ministara Vjekoslav Bevanda izjavio je nakon susreta kako je svrha sastanka bila pripomoći da se utvrde stajališta i prioriteti prije odlaska na sastanak u Njemačku. Nada se da će jadransko-jonska autocesta pridonijeti razvitku infrastrukture BiH, njezinu gospodarstvu i međunarodnom povezivanju.

 

 

Izgradnja autocesta za predsjednika albanske vlade Edija Ramu znači bolju budućnost za cijelu jugoistočnu Europu.

 

 

 

Njemačka kancelarka Merkel upozorila je uoči sastanka s predstavnicima zemalja jugoistočne Europe, što će se u četvrtak održati u Berlinu, da europska perspektiva, šansa priključenja Europskoj uniji, potiče na zajedništvo i na razvoj tih zemalja.

 

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja