Ponedjeljak, 15. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

EU KOMISIJA ŠUICI: Hrvatska Vlada u programu povezivanja RH ne spominje projekt Pelješki most

27.08.2014.


U trenutku kada je hrvatska javnost zaokupljena nastavkom izgradnje Jadransko-jonske autoceste i uoči konferenciji o Jugoistočnoj Europi, koju organizira njemačka kancelarka Merkel, na kojoj će se razgovarati i o prometnim projektima, stigao je odgovor Europske komisije na pitanje zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice o nastavku izgradnje Europskog/Pelješkog mosta i stupnja pripremljenosti dokumentacije za nastavak izgradnje mosta.

 

 

„Iako je EK dala zeleno svjetlo za nastavak izgradnje Pelješkog mosta, Vlada je nažalost zanemarila ovaj vitalni projekt te ga nije izrijekom navela u strateškim dokumentima, niti je pripremila studiju izvedivosti. Podupirem izgradnju Jadransko – jonskog koridora te povezivanje Dubrovnika i na taj način, no integriranje jugoistoka Europe treba sagledati u širem geopolitičkom kontekstu,“ rekla je Šuica.

 

 

„Program za konkurentnost i koheziju 2014. – 2020. podnesen je Komisiji 21. srpnja i trenutačno je u postupku ocjene. U tom se programu izričito ne spominje projekt „Pelješki most”, ali uključen je veliki projekt gradnje cesta „Povezivanje podijeljenog područja Republike Hrvatske”, koji će biti predstavljen Komisiji za potencijalno sufinanciranje. Iz programske dokumentacije vidi se da je taj projekt trenutačno u pripremi..., No uključivanjem projekta u spomenuti program ne prejudicira se sufinanciranje EU-a,“  stoji u odgovoru Europske komisije.

 

 

„S obzirom na dinamiku rada Vlade Zorana Milanovića na povezivanju hrvatskog juga, Dubrovnik će nažalost još dugo ostati u izolaciji. Stoga, apeliram na hrvatsku Vladu da konačno izradi potrebnu dokumentaciju i preda aplikaciju za financiranje i nastavak izgradnje Pelješkog mosta, koji je prioritet!,“  zaključila je Šuica.

 

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja