Petak, 19. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

MINISTAR HAJDAŠ DONČIĆ U KOKOŠINJU: Gradit će se cesta od Čilipa do Crne Gore

30.08.2014.


- Svatko ima pravo prosvjedovati, a cijela ova priča je počela Facebook objavom predsjednika Gradskog odbora HDZ-a. Ja znam da sam govorio u aoristu i jasno mi je što su oni htjeli reći. Mislim da su uspoređivanja i igrokazi s gradom Dubrovnikom bespredmetni i ne želim sudjelovati u niskim emocionalnim strastima.  Tim je riječima ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić komentirao ljutnju Dubrovčana na njegovu izjavu da ova Vlada neće kako HDZ-ovci graditi autocestu do svakog kokošinjca.

 

 

 

 

Govoreći o trasi autoceste od Ploča do Dubrovnika, ministar je rekao da ona postoji u Prostornom planu Dubrovačko-neretvanske županije, ali uz nekoliko ograničavajućih okolnosti.

 

 

 

-  Prva je da Hrvatska nema novaca za izgradnju autocesta, a drugi je prosječan dnevni promet. Ja ponekad ispadam kao u filmu ‘Beskonačan dan’, jer uvijek ponavljam istu priču, ali ću je ponavljati i dalje. Kada se planira infrastruktura, uvijek se planira po prosječnom godišnjem dnevnom prometu, ne ljetnom. Prvo se gradi državna, pa brza cesta, pa autocesta kako promet raste. Jedna od mojih prvih odluka je bila zaustavljanje izgradnje autoceste na Podravskom ipsilonu, i prebacivanje tih cesta u ceste državnog ranga. Nijedna država na svijetu ne gradi autoceste ako nema dovoljnu količinu prometa – objasnio je Hajdaš Dončić, te naglasio:

 

 

 

 

  - Pelješki most je prihvatljiv za EU ne zbog ekonomskih nego samo regionalnih razloga. Gleda se što će taj most u budućnosti donijeti. Teško je reći u kojem će iznosu taj most sufinancirati. Kroz prometni projekt Pelješki most nije pogodan za sufinanciranje, ali kroz regionalni projekt on je pogodan za sufinanciranje. Također je rekao kako će Pelješki most u optimalnim rokovima biti gotov 2018. godine. 

 

 

Prema ministrovim riječima jedini  infrastrukturni projekt na hrvatskom jugu koji će se sufinancirati iz EU fondova jest projekt razvoja i obnove zračne luke Dubrovnik,  te proširenje državne ceste od Zračne luke do granice s Crnom Gorom koji će se financirati iz fondova međunarodne suradnje.

 

 

Prozvani predsjednik dubrovačkog GO HDZ  Mato Franković, čiji post na Facebooku ministar Hajdaš smatra krivim za reakciju Dubrovčana kaže kako lavinu komentara na Facebooku nije pokrenula njegova objava,  nego ministrova nespretna izjava i komentari građana. Mi smo danas očekivali ispriku ministra građanima Dubrovnika, no dočekali smo prozivke",kazao je Franković, dodajući kako mu je žao da Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture ne smatra Dubrovnik vrijednim prometne infrastrukture, komentirajući izjavu ministra kako se brza cesta Doli - Osojnik neće graditi jer za to nema novaca.

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
PRAPRATNO: Auto upalo u more, vozač poginuo
UTAJA POREZA: Kružna prevara u Dubrovniku


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja