Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica talijanskom predsjedništvu EU: Jeste li spremni pomoći izgradnju Jadransko-jonskog koridora i Pelješkog mosta ?

03.09.2014.


Nakon ljetne stanke i berlinske konferencije o zemljama jugoistočne Europe, na Odboru za vanjske poslove Europskog parlamenta održana je razmjena gledišta s budućom šeficom europske diplomacije i aktualnom talijanskom ministricom vanjskih poslova Federicom Mogherini.

 

 

 

Budući da Italija predsjeda Vijećem EU, voditeljica hrvatske HDZ/EPP delegacije i zastupnica u EP-u, Dubravka Šuica pisanim putem tražila je Mogherini  očitovanje o stavu talijanskog predsjedništva i o stavu gospođe Mogherini  kao buduće visoke europske predstavnice za vanjske poslove i sigurnosnu politiku te potpredsjednice Europske komisije o izgradnji Jadransko-jonskog koridora kao i o predviđenoj dinamici realizacije tog vitalnog projekta za jugoistočnu Europu.

 

 

 

Mogherini je između ostalog istaknula kako je proširenje na jugoistočnu Europu prioritet i obveza EU-a, te je pozvala BiH na političke reforme, a Srbiju na usklađivanje vanjske politike s EU-om, a zastupnicu Šuicu zanimalo je koliko će napora uložiti buduća povjerenica da i zemlje pristupnice postanu konkurentne za izravne investicije i ekonomski razvoj te kako brzo će se taj proces odvijati.

 

 

 

Konačno, oslanjajući se na zaključke Konferencije u Berlinu, Šuica  je pitala Mogherini je li spremna pomoći da se osiguraju sredstva iz EU fondova za financiranje potrebite infrastrukture, prije svega Jadransko-jonskog koridora, ali i još važnijeg prioritetnog projekta koji treba spojiti dva dijela EU, odnosno RH nastavkom izgradnje dugo planiranog Pelješkog mosta. 

 

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja