Nedjelja, 10. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica o ERASMUS-u: Investiranje u obrazovanje mladih je budućnost Europe

05.11.2013.


- Investiranje u obrazovanje i trening mladih je najbolja investicija za budućnost Europe. Studiranje u inozemstvu povećava vještine mladih, razvoj osobnosti i čini ih prilagodljivim u različitim multikulturalnim sredinama, čime automatski postaju privlačni i traženi na tržištu rada. Moramo mladima osigurati uvjete za mobilnosti i pozitivno okruženje  za daljnje usavršavanje," komentirala je zastupnica Dubravka Šuica prigodom usvajanja novih pravila o programu Erasmus za sve o kojima se glasovalo u Odboru za kulturu i obrazovanje.

 

Program Erasmus se prema novim pravilima proširuje te više neće obuhvaćati samo studente nego i druge mlade ljude, osobito pripravnike i one koji tek počinju raditi, te mlade koji se bave istraživačkim radom ili su u sustavu strukovnog obrazovanja.

 

Proračunska sredstva u iznosu od 19 milijardi eura namijenjena za program ''Erasmus za sve'', bit će dostupna svim zemljama članicama Europske unije od 2014. godine. Više od 5 milijuna mladih će dobiti priliku usavršiti znanje i vještine u raznim zemljama.

 

Izvjestiteljica EP za program Erasmus je Doris Pack koja je zajedno s Dubravkom Šuicom članica predsjedništva organizacije Žena EPP-a.

 

Dubravka Šuica, članica Europskog parlamenta i voditeljica hrvatske EPP (HDZ) delegacije  u Bruxellesu je izjavila da će sva nastojanja usmjeriti da što više mladih iz Hrvatske sudjeluje u programu ''Erasmus za sve'', kako bi Hrvatska postala konkurentna s ostalim zemljama članicama na tržištu rada.

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja