Petak, 19. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

TEŠKI DAN U ŽUPI: Poplavilo preko 40 objekata, došla struja

12.09.2014.


Magistrala kroz Kupare je otvorena i Elektrojug je pusti električnu energiju kroz Župu dubrovačku.

 

 

Obilne kišne padaline pogodile su Dubrovačko-neretvansku županiju, a najkritičnije je u  Župi Dubrovačkoj, gdje je poplavljeno oko 40 objekata te su nastali problemi u cestovnom prometu zbog bujičnih voda. Na terenu su sve nadležne službe, a pomoć pruža i osam pripadnika Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Dubrovnik. 

 

Prema informaciji iz dubrovačkog Elektrojuga struje neće biti dok se ne riješi problem poplavljenih objekata, isključena je zbog mjera predostrožnosti.

 

 

 

- Sitauciju kontroliraju policija i Županijski centar 112, te se bez njihovog „zelenog svjetla“ struja neće puštati kako ne bilo nekih neželjenih posljedica zbog velike količine vode, kazao nam je glasnogovornik dubrovačkog Elektrojuga Tiho Matić, dodajući kako je u Mlinim poplavila i trafostanica što im predstavlja dodatni problem.

 

 

 

Situacija na terenu je uistinu grozna. Ni najstariji Župljani ne pamte ovakvo nevrijeme. Magistrala je zatvorena zbog „bazena“ u Kuparima, preko kojega vozila nemogu prolaziti. Očekuje se da će do večeri vatrogasci i ostale cestarske službe ispumpati tu vodu s magistrale i prometnicu osposobiti za prometovanje. Inače, promet se preusmjerava preko Čibače i Postranja, što dodatno stvara gužve na sporednim župskim prometnicama, koje su pune odrona.

 

 

 

 

Kraj igrališta stare župske škole odrnuo se zid i sama je sreća bila da u tom trenutnu tuda nitko nije prolazio.

 

 

 

 

Poplavljene kuće, stanovi i poslovni prostori evidentni su u svim dijelovima Župe dubrovačke, s posebno je teška situacija u Kuparima, Srebrenom, Mlinima, Platu i Čibači. Posebno je stradao hotel Astarea, pun gostiju, do kojeg od silne vode, čak ni vatrogasci nisu mogli doći.

 

 

 

Mnoge obiteljske kuće su poplavile, pa će trebati dosta vremena da se zbroji počinjena materijalna šteta, koja u svakom slučaju nije mala. Župljani su tijekom poslijepodneva i sami pokušavali sanirati štete, a veliku pomoć pružali su im djelatnici DVD Župa dubrovačka i župski komunalci koji od jutros nemaju odmora. Jutros su intervenirali i za ispumpavanje vode u Osnovnoj školi Župa dubrovačka, a učenici ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi.

 

 

 

Voda u Župi dubrovačkoj nije za piće.

 

 

 

Dio tih događanja pogledajte u fotogaleriji, a ako ime fotografije koje želite da budu objavljene pošaljite nam ih na info@zupskiportal.hr ili preko našeg Facebook profila.

Vezane vijesti

PALA KIŠA: Ne valja voda u Župi

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja