Nedjelja, 14. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Načelnik Nardelli: Želimo pomoći svima kojima su objekti poplavili, javite se

13.09.2014.


U Župi dubrovačkoj pedesetak objekata je poplavljeno i to najviše u Srebrenom, Kuparima i na Mljekari, ali je teška situacija i na drugim područjima. Putem Komunalnog društva i DVD Župa dubrovačka intenzivno se radi na sanaciji cesta kako bi se osigurao nesmetan promet. Još nam je preostao problem u Gajinama ispod Bujića i kraj stare škole gdje se odronio zid, pa su te dvije ceste, koje u kategoriji nerazvrstanih, još uvijek zatvorene.

 

 

 

Kazao je to za zupskiportal.hr načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, koji se tijekom jutra sastao sa svim nadležnim službama sa svih razina, kako bi se što prije i efikasnije riješio ovaj veliki župski problem.

 

 

 

Dubrovačka Čistoća odnijet će glomazni otpad, a JVP Dubrovački vatrogasci ustupila je isušivače kojih u ovom trenutku, kazao je Nardelli, nema dovoljno.

 

 

 

- Počeli smo sa isušivanjima objekata, ali kako nemamo dovoljno isušivača molimo sve da budu strpljivi jer će se sve napraviti kako bi pomogli u sanaciji počinjenih šteta, kazao je načelnik Župe.

 

 

 

Rekao je i kako će se osnovati posebno općinsko povjerenstvo koje će obići sve poplavljene objekte, te naglasio:

 

 

- Ukoliko netko još nije prijavio da mu je poplavljen objekt neka se slobodno javi u prostorije Općine kako bi imali što jasniji uvid u nastalo stanje.

 

 

 

Načelnik Nardelli nadalje kaže kako u općinskom proračunu trenutačno nema novca predviđenog za ovakve situacije, ali da će svakako Općinskom vijeću predložiti rebalans proračuna kako bi se i financijski pomoglo u poplavi ugroženim mještanima Župe dubrovačke.

 

 

 

- Nadležne općinske službe obići će sve prijavljene objekte i zato je bitno da nam se svi jave, kako bi se utvrdilo stanje na terenu i onda ćemo im, prema proračunskim mogućnostima, osigurati određenu financijsku pomoć kako bi sanirali nastalu štetu, objašnjava Silvio Nardelli.  

 

 

 

 

Govoreći o razlozima koji do velike do ovakve štete, Nardelli smatra kako je to prvenstveno enormna količina padalina, koju ne pamte ni najstariji stanovnici Župe, a koja je potaknula izviranje vode sa svih strana. Ostali razlozi su, prema njegovim riječima, dugogodišnja neplanska izgradnja u Župi, opožarene površine, nepotrebno betoniranje, uzurpiranje kanala koji su smanjeni i suženi ili posve pregrađeni, zatim u potpunosti neizgradjen sustav odvodnje, neodržavani potoci i poljoprivredna zemljišta.   

 

 

 

Ukoliko Župan dubrovačko-neretvanski proglasi elementarnu nepogodu za Župu dubrovačku, za očekivati je i dodatna financijska sredstva.

Vezane vijesti

Župljani traže proglašenje elementarne nepogode
TEŠKI DAN U ŽUPI: Poplavilo preko 40 objekata, došla struja
PALA KIŠA: Ne valja voda u Župi

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja