Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica: I u Strasbourgu o narancinima, stiže potpora iz EU!

16.09.2014.


Zastupnici Europskog parlamenta raspravljali su o temi koja dominira Europskom unijom, a odnosi se na negativne posljedice zabrane uvoza koju je uvela Ruska Federacija za poljoprivredne i prehrambene proizvode iz EU. Hrvatski zastupnici pokazali su najviše interesa za sektore voćarstva i povrtlarstva, posebice za agrume, za koje u ovom paketu interventnih mjera nije predviđena financijska pomoć EK.

 

 

 

"Činjenica je da je ruski embargo prouzročio veliku krizu na poljoprivrednom tržištu EU koja se procjenjuje na oko 5 mlrd. eura. Članice EU imaju mogućnost koristiti sredstva iz Fonda za zajedničku europsku poljoprivrednu politiku (CAP), no važno je mobilizirati i koristiti sredstva i iz drugih fondova. Moraju se uložiti napori u traženje novih tržišta te usmjeriti proizvođače poljoprivrednih proizvoda na ta tržišta. Veseli da je Komisija promptno djelovala, međutim, nažalost sredstva nisu dovoljna. Prema iskazu povjerenika za poljoprivredu Ciolosa, Komisija je predvidjela nove mjere pomoći, koje će, očekujem, obuhvatiti i pomoć proizvođačima mandarina", istaknula je zastupnica Dubravka Šuica.

 

 

 

Podsjetimo, Šuica je već uputila apel Europskoj komisiji za pomoć hrvatskim proizvođačima narancina iz doline Neretve, voćarima, povrtlarima te mliječnom sektoru i sektoru prerade mesa zbog štetnih posljedica ruskog embarga hrvatsku poljoprivredu.

 

 

 

"Vodeći računa o ozbiljnoj političkoj situaciji između Rusije i Ukrajine i predviđajući da će sankcije potrajati, potrebne su dugoročne i konkretne mjere pomoći poljoprivrednicima s posebnim naglaskom na poljoprivrednike iz doline Neretve", zaključila je Šuica.  

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja