Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica o poticaju zapošljavanja: Mrsiću u čemu je problem?

06.11.2013.


"Hrvatskoj će biti na raspolaganju 120 milijuna eura za zapošljavanje mladih. Ta cifra se nalazi u nacrtu proračuna EU i čudi me da ministar Vlade zemlje članice EU zadužen za to pitanje to ne zna," rekla je Dubravka Šuica komentirajući nedavni istup ministra rada i mirovinskog sustava u Jutarnjem listu od 4. studenog 2013 pod naslovom "Mrsić više ne može poticati zapošljavanje jer je novac za ovu godinu već potrošen".

 

Zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica krajem listopada poslala je upit Vladi što planira s 120 milijuna eura koje Europska unija daje za mlade nezaposlene u Hrvatskoj, pa je iznenađena činjenicom da Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u čijoj je nadležnosti zapošljavanje mladih nije upoznato s iznosom koji će biti dostupan državama članicama EU.

 

„Teško je za povjerovati da Ministarstvo rada i mirovinskog sustava koje je nadležno za rješavanje najvećeg problema u Hrvatskoj, a to je nezaposlenost mladih nije upoznato s dobro poznatom činjenicom u Europskim institucijama, da će Hrvatskoj u sklopu programa Jamstvo za mlade biti osigurano 60 milijuna eura, a najmanje još toliko sredstava će biti dostupno iz Europskog socijalnog fonda, što kazuje da će Hrvatska imati na raspolaganju više od 120 milijuna eura samo za rješavanje problema nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj,“ čudi se Šuica.

 

Iako svi u Europskoj uniji nisu najzadovoljniji inicijativom koja će se provoditi u sklopu programa Jamstvo za mlade veseli činjenica da će EU za mlade osigurati čak do 8 milijardi eura jer je nezaposlenost mladih gorući problem kako EU tako i Hrvatske.

 

„Očigledno je da komunikacija i protok informacija na relaciji Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i EU institucije ne funkcionira u onoj mjeri kako je to uobičajeno u EU praksi,“ kazala je Šuica.

 

Šuica je ponovila svoje riječi s kraja listopada: „Očekujem od Vlade da se ozbiljno uhvati u koštac s ovim najvećim problemom u Hrvatskoj i da dosljedno implementira instrumente koje nam je osigurala Europska unija. Poznato je da Vlada ima problema s povlačenjem sredstava iz fondova EU, pa me zanima kako Vlada planira povući više od 120 milijuna eura koje je EU namijenila za mlade nezaposlene u Hrvatskoj i osigurati posao za 104 774 mladih do 29 godina koji su danas na burzi rada?“ 

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja