Četvrtak, 18. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Matušić Milanoviću: Zašto dozvoljavate da Dubrovčani u Zagreb idu preko Trebinja

18.09.2014.


Nezadovoljan najavama da se odustaje od autoceste do Dubrovnika, te da će jug Hrvatske s ostatkom zemlje biti povezan budućom Jadransko-jonskom autocestom, koja neće ići preko dubrovačkog područja, nego preko BiH, saborski zastupnik HDZ-a iz Dubrovnika Frano Matušić pitao je tijekom saborskog aktualnog prijepodneva premijera Zorana Milanovića zašto ne poštuje važeće prostorno-planske dokumente koji su predvidjeli nastavak gradnje autoceste od Ploča do Dubrovnika.

 

 

 

 

 

Milanović je uzvratio da je njegova vlada osigurala 330 milijuna kuna za cestovno povezivanje juga Hrvatske, te naglasio:

 

 

 

 

- Ispričavam se ako vas to ne zadovoljava, a kad bude jasno da je to most, ili ne znam što, vjerojatno ćete ostati bez ijednog pitanja. Ja ću za sada još uvijek biti suzdržan pa ću reći da to nije most nego je tobogan.

 

 

 

 

Ustvrdio je da su HDZ-ove vlade bez osiguranog novca pet puta otvarale gradilište nastavka autoceste te s izvođačima sklapale ugovore koje je država kasnije morala raskidati.

Kad je riječ o Jadransko-jonskoj autocesti, kazao je kako “ne zna hoćemo li graditi kroz ona mala lijepa mjesta Dubrovačkog primorja, ljudima preko terase i kroz podrume i konobe autocestu s četiri trake".

 

 

 

Uvjeren je da će, nakon gradnje te autoceste, putnici s Kosova i iz Albanije Hrvatskim autocestama donijeti toliki promet "da čak ni cijena izgradnje kilometra koju smo uspjeli dosegnuti za vrijeme mandata jednog ministra i jedne Vlade neće biti prepreka da se na tome zarađuje".

 

 

 

Nezadovoljan odgovorom, Matušić je podsjetio da je Vlada u posljednje dvije i pol godine nekoliko puta mijenjala mišljenje o izgradnji Pelješkog mosta.

 

 

 

- Pa tko vama išta više može vjerovati? Mislite li stvarno ponižavati hrvatske građane s juga, iz Dubrovnika, da idu preko Trebinja prema Zagrebu? Ako želite razvijati Trebinje, javite se za predsjednika Vlade Republike Srpske. Tamo ćete sigurno ostvariti uspjeh, poručio je Matušić premijeru.

 

Najčitanije (7 dana)

Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Na Pelješcu pronađena još jedna grčko-ilirska kaciga
Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja