Četvrtak, 18. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Nardelli: U poplavi je stradalo 117 objekata, točne štete se još procjenjuju

19.09.2014.


Govoreći o procjeni posljedica stradanja od poplava načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli je rekao da su, prilikom slanja zahtjeva Dubrovačko-neretvanskoj županiji za proglašenje elementarne nepogode bili procijenili da se radi o iznosu od 7 do 10 milijuna kuna, te naglasio.

 

 

 

 

- Međutim sad nakon prijava građana i prvih procjena vidimo da je šteta značajno veća. Broj objekata koji su pretrpjeli štetu od poplave od prvotno procijenjenih 50, se, nažalost, popeo na 117 do danas prijavljenih.

 

 

 

Također je kazao kako su osim objekata oštećene ceste, zidovi, međe, potoci, te je potrebno sve popisati kako bi se znale ukupne štete, te kako će se onda prema tom iznosu pokušati u općinskom proračunu iznaći sredstva koja bi se rebalansom prenamijenila za pomoć u saniranju šteta od poplave. Nardelli je također rekao kako su neke općine od države dobila novčanu pomoć u iznosu od 3 posto od ukupno procijenje štete, te kako očekuje da će i iz državnog proračuna toliko dopasti Župi dubrovačkoj.

 

 

 

 

Načelnik je odbio kritiku da je za sve kriv problem oborinske odvodnje u Župi rekavši kako se ovdje radi u prvom redu o izvorištima koja su nastala u brdu i slila se u Župu, a velike količine padalina dogodile su se u vrlo kratkom vremenu.

 

 

 

- Oborinska odvodnja je uvijek problem i definitivno treba raditi na izgradnji novih kanala i održavati postojeće, međutim ovo što se dogodilo je elementarna nepogoda kakvu nitko ne pamti, kazao je Nardelli stanovnicima zgrade u Kuparima.

 

 

A. T. / K. Š. 

Najčitanije (7 dana)

Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Na Pelješcu pronađena još jedna grčko-ilirska kaciga
Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja