Četvrtak, 30. studenog 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

EK Šuici: Vlada još nije tražila potporu EU za autocestu do Dubrovnika

22.09.2014.


Tajništvo Europskog parlamenta dodijelilo je zastupnici Dubravki Šuici dodatno članstvo u Odboru za promet i turizam (TRAN) u čijem resoru su važni projekti za Hrvatsku poput nastavka izgradnje Pelješkog mosta i Jadransko-jonskog koridora što će olakšati daljnje aktivnosti voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu  kada se radi o spajanju juga Hrvatske s EU.

 

 

 

U međuvremenu je stigao odgovor Europske komisije na pitanje Dubravke Šuice je li Hrvatska uopće aplicirala za financijsku potporu pri izgradnji Jadransko-jonskog koridora i autoceste do Dubrovnika te koji se koraci očekuju od Hrvatske s obzirom da je EU taj projekt prepoznala kao žilu kucavicu ovog dijela Europe.

 

 

 

"Hrvatska nadležna tijela još nisu zatražila financijsku potporu iz Kohezijskog fonda i Europskog fonda za regionalni razvoj za gradnju dijelova Jadransko-jonske autoceste.  Komisija očekuje da će Hrvatska podnijeti prijedloge za projekte na temelju službene prometne strategije, zajedno sa solidnim prometnim modelom. Tom se strategijom trebaju definirati glavne karakteristike infrastrukture na temelju vrste prometa i predviđene potražnje", odgovorio je povjerenik EK za regionalni razvoj Johannes Hahn.

 

 

 

Podsjetimo, Komisija je Šuici prethodno potvrdila da Hrvatska može računati na potporu u vidu bespovratnih sredstava iz Kohezijskog i Europskog fonda za regionalni razvoj kad je u pitanju izgradnja Jadransko-jonskog koridora od Ploča prema Crnoj Gori, a samim time i autoceste do Dubrovnika, no nažalost i ovaj put je izostala odgovarajuća reakcija Vlade.

Najčitanije (7 dana)

Na Brgatu Trebinjac uhvaćen s gotovo 20 kilograma kokaina, sproveden u zatvor
Božićna radionica: Jesu li čarobne župske kuglice
Libertasove usluge mogu se produžiti u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja