Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Nitko neće dionica Hotela Plat

30.09.2014.


Za kupnju dionica Hoteli Plat d.d. nisu dostavljene obvezujuće ponude, objavio je Državni ured za upravljanje državnom imovinom.

 

 

 

 

- Postupak javnog prikupljanja ponuda za kupnju 182.440 dionica društva HOTELI PLAT d.d., Plat, što čini 92,49% temeljnog kapitala Društva, u vlasništvu Republike Hrvatske i Hrvatskog  zavoda za mirovinsko osiguranje započeo je, sukladno odredbama Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske – NN 94/13 i Uredbe o načinu prodaje dionica i poslovnih udjela – NN 129/13 i 66/2014, objavom poziva za iskazivanje interesa za kupnju dionica (prvi krug javnog prikupljanja ponuda) koji je objavljen dana 24. veljače 2014. godine, u dnevnim novinama i na web stranicama CERP-a i Hrvatske gospodarske komore.

 

 

 

 

Rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa za kupnju dionica Društva bio je do 26. ožujka 2014. godine do 15:00 sati.

 

 

 

 

Tijekom trajanja javnog poziva za iskazivanje interesa za kupnju dionica Društva (prvi krug) u roku je zaprimljeno 15 pisama namjere. Potencijalnim investitorima koji su dostavili pisma namjere u prvom krugu dana 31. srpnja 2014. godine poslani su pozivi za podnošenje obvezujuće ponude za kupnju dionica Društva. U pozivu upućenom potencijalnim investitorima definirana je početna cijena u iznosu od 99.995.364,00 kn, te obvezni uvjeti dostave obvezujuće ponude sukladno Odluci Upravnog vijeća CERP -a od 28. srpnja 2014. godine.

 

 

 

Treba istaknuti kako je početna cijena definirana, sukladno Zakonu i Uredbi, temeljem procjene ovlaštenog investicijskog savjetnika dok su uvjeti usuglašeni s nadležnim ministarstvom. Rok za podnošenje obvezujućih ponuda bio je zaključno do 29. rujna 2014. godine do 14,00 sati. Tijekom trajanja poziva za podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica Društva otkupljena je jedna ponudbena dokumentacija, ali nije dostavljena obvezujuća ponuda, budući potencijalni investitori koji su u prvom krugu iskazali interes nisu bili dužni u drugom krugu predati obvezujuću ponudu.

 

 

 

Na samim potencijalnim investitorima je bilo da ocijene hoće li predati obvezujuću ponudu za kupnju dionica Društva  te isti nisu dostavili obvezujuće ponude pa je za pretpostaviti da su im tržišno procijenjena cijena navedenog Društva i uvjeti natječaja bili iznad definiranih očekivanja . Centar za restrukturiranje i prodaju ( CERP ) će napraviti detaljnu analizu prethodnog natječaja za kupnju dionica društva Hoteli Plat d.d., te sukladno Zakonu i Uredbi pristupiti pripremi novog natječaja, navode iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom..

 

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja