Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

SASTANAK O GROBLJU: Projekt koče dva pravna zastupnika i jedna obitelj

02.10.2014.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas radni sastanak s direktorom Groblja Dubac d.o.o. Đurom Lonzom i načelnikom Općine Župa dubrovačka Silviom Nardellijem i njegovim suradnicima.

 

 

 

 

Kako se navodi u priopćenju iz dubrovačke gradske uprave, direktor Groblja Dubac Đuro Lonza upoznao je gradonačelnika Vlahušića s tijekom procedure projekta izgradnje groblja. Između ostalog rečeno je kako je završen glavni projekt s troškovnikom prema kojem se investicija kreće u okviru 140 milijuna kuna. Veći dio tog iznosa financirat će građani kroz cijenu grobnica dok će ostatak osigurati Grad Dubrovnik i Općina Župa dubrovačka.

 

 

 

 

Jedina prepreka ishođenju potvrde na glavni projekt, naglašeno je još jednom, jest izgradnja pristupne ceste. Naime, do sada je za ovu svrhu otkupljeno 75 posto potrebnog zemljišta, ali vlasnici preostalog dijela ne žele prodati po ponuđenoj cijeni, odnosno zahtijevaju i otkup ostatka parcela koje ne ulaze u obuhvat budućeg groblja, a za što ne postoji zakonska osnova. 

 

 

 

 

 – Cijeli projekt od iznimne važnosti i za Grad i Župu koče dva pravna zastupnika i jedna obitelj i to zbog iznosa od 17 tisuća kuna', rekao je gradonačelnik Vlahušić.

 

 

 

 

Na radnom sastanku je dogovoreno i da će se projekt, s ciljem ubrzanja procedure, prijaviti Vladi Republike Hrvatske kao strateški investicijski projekt.

 

 

 

 

Groblje Dubac najveći je infrastrukturni projekt na jugu Hrvatske kojeg financiraju jedinice lokalne samouprave i građani.

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja