Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Picula i Šuica vode EU izaslanstvo za BiH i Kosovo

14.10.2014.


U Europskom parlamentu održana je konstituirajuća sjednica Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom. Sjednicom je predsjedala voditeljica hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica (EPP), koja je izabrana za potpredsjednicu, dok je za predsjednika Izaslanstva izabran Tonino Picula (S&D).

 

 

 

 

Konstituiranjem Izaslanstva samo dan nakon općih izbora u Bosni i Hercegovini Europski parlament je pokazao odlučnost kako će i dalje pomno i intenzivno pratiti stanje u BiH te pružati pomoć, ali i tražiti od novoizabranih dužnosnika da BiH krenu u odlučne reforme koje će osigurati funkcioniranje države na svim razinama. A sve sa ciljem kako bi BiH slijedila europski put i uskoro bila u stanju priključiti se procesu proširenja kao i ostale zemlje regije koje imaju status kandidata ili pregovaraju o članstvu u Europskoj uniji.

 

 

 

 

Europski parlament će posebnu pozornost posvetiti napretku Bosne i Hercegovine, ali i Kosova što potvrđuje osnivanje Izaslanstva koje će se baviti samo stanjem ove dvije države.

 

 

 

Kada je o Kosovu riječ Izaslanstvo će pokušati pomoći kroz dijalog sa svim političkim strankama u rješavanju institucionalne krize koja traje na Kosovu još od lipanjskih parlamentarnih izbora.

 

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja