Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Počinje Dubrovnik film festival, predstavljaju se i župski filmaši

15.10.2014.


U Dubrovniku će se od 16. do 19. listopada održati treće izdanje DUFFA-a, Festivala filmskog i video stvaralaštva djece i mladih zemalja Mediterana. Taj već tradicionalni festival predstavili su  održat će se od 16. do 19. listopada. Tim povodom jutros su na konferenciji za medije u Luži festival predstavili su predstavnici organizatora i to direktorica Kinematografa Dubrovnik Đive Galov, njezina suradnica Dube Mikulić, te voditelj Udruge za promicanje medijske kulture Luža Igor Miošić.

 

 

 

 

 

Kako je rečeno tom prigodom prijavljeno je 200  filmova iz 12 zemalja, a žiri u sastavu  Irena Škorić, Nene Mojaš i Mia Njavro odabrao je 73 filma koja su  ušla u glavni program selekcije,

 

 

 

 

Među odabranim filmovima i „Kolarin“ učenika Osnovne škole Župa dubrovačka. Radi se o kratkom igranom filmu radionice "Filmska župa 2014" Škole filma Šipan u suradnji s OŠ Župa dubrovačka. U radu filma su sudjelovali Mihaela Valentić, Helena Lovrić, Laura Žutac, Petra Marić, Matea Car, Marin Bronzić, Marin Jerković, Franko Gugić Petar Šilježar, Luka Lonac i Anton Puljić, a voditelj je bio  Miro Bronzić

 

 

 

 

Odabrani filmovi će se ocjenjivati u devet kategorija, od kojih će biti i dvije nagrade publike; za najbolji film i nagrada dubrovačke djece. Kroz ovih par dana oko tisuću  osnovnoškolaca proći će kroz naše dvorane i izabrati svog favorita. Ocjenjivački žiri čine filmski kritičar Marko Njegić, predavač Visoke umjetničke škole u Lisabonu Fernando Garlito i prevoditeljica, scenaristica i kazališna i filmska producentica Tatjana Aćimović.

 

 

 

 

 

Uz projekcije organizirane za učenike dubrovačkih osnovnih škola, održat će se i radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce.

 

 

 

 

Tijekom trajanja Festivala održat će se i Europska konferencija o filmskom stvaralaštvu mladih, europskoj platformi na kojoj se svi mladi koji se bave filmom preko nje mogu prijaviti i probiti u taj svijet prje nego postanu profesionalci i završe akademije.  

 

 

 

 

 

DUFF (Dubrovnik film festival) je filmski festival djece i mladih zemalja Mediterana. Misija festivala je omogućiti, promicati i poticati filmsko stvaralaštvo djece i mladih, a vizija postati izlogom filmskog stvaralaštva djece i mladih Mediterana, sve to u centru – Dubrovniku. Organizatori festivala su Kinematografi Dubrovnik, Udruga za promicanje medijske kulture Luža, te Ljetna škola filma Šipan, uz pomoć Hrvatskog filmskog saveza.

 

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja