Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Branitelji Leku ponovili zahtjeve i napustili skup u Saboru

30.10.2014.


Jedva petnaestak minuta potrajao je okrugli stol na kojemu se u Hrvatskom saboru trebalo raspravljati o braniteljskim pravima jer su nakon uvodnih riječi domaćina, predsjednika Sabora Josipa Leka, te predsjednika Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đura Glogoškog, branitelji ponovili svoje zahtjeve i napustili skup.

 

 

 

Tražimo smjenu ministra branitelja Predraga Matića i najbližih mu suradnika, te donošenje Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja, rekao je Glogoški.

 

 

Nakon izvršenja prvog zahtjeva, dakle Matićeve smjene, spremni smo razgovarati o zakonu, poručio je Glogoški koji se Leki zahvalio na prijemu te pedesetak nazočnih branitelja pozvao da napuste dvoranu u kojoj se sastanak održavao.

 

 

Povorka s oko 800 hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja došla je pred Hrvatski sabor nešto iza podneva na okrugli stol o braniteljskim pravima, na koji ih je pozvao Leko.

 

 

Na Markov trg, koji osiguravaju jake policijske snage, branitelji su došli noseći sliku tragično preminule braniteljice Nevenke Topalušić, državne zastave i zastave gardijskih brigada, te transparente s porukama "100 posto za Hrvatsku" i "Uvijek vjerni Bogu i domovini".

 

 

Ratni vojni invalidi i branitelji već jedanaesti dan prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici tražeći ostavke ministra Predraga Matića, njegove zamjenice i pomoćnika, kao i donošenje Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja.

 

direktno.hr

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja