Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Tomašić istupila iz HSP AS te poručila da ne želi sudjelovati u podjeli plijena

03.11.2014.


HSP AS trebala je biti stranka koja će na hrvatskoj političkoj sceni pokazati da se politika može voditi pošteno, a ne prema osobnim interesima, izjavila je u ponedjeljak u Bruxellesu zastupnica Europskog parlamenta Ruža Tomašić, pošto je dala ostavku na mjesto predsjednice i istupila iz stranke koju je osnovala.

 

 

 

"Ne želim ni u koga upirati prstom. Ja imam 56 godina i prestara sam da me se okolo voda kao malog majmuna i da budem nekakvo pokriće za razne igrokaze. HSP AS je trebala biti stranka koja će na hrvatskoj političkoj sceni pokazati da se politika može voditi pošteno, a ne prema osobnim interesima", rekla je Tomašić, zamoljena da komentira svoj potez. Dodala je da će u Europskom parlamentu nastaviti raditi u zastupničkom klubu Europskih konzervativaca i reformista (ECR) i da će se tamo boriti za hrvatske interese.

 

 

 

Nije htjela imenovati nikoga kao krivca za stanje u svojoj dosadašnjoj stranci, ali je rekla da ne želi sudjelovati u podjeli plijena.

 

 

 

"Meni se iza leđa dogovaraju s nekim ljudima i s nekim strankama. Neki su ljudi čuli da će dobiti neka ministarska mjesta, dakle to je čista podjela plijena. Nekih pet, šest ministarskih fotelja već je podijeljeno u našoj stranci", ironično je dodala Tomašić.

 

 

 

"Stranka je trebala biti sredstvo da Hrvatskoj bude bolje, a ne cilj da nekima bude bolje. Nisu ih zanimali nacionalni interesi, nego osobni. Stranka za mene više ne postoji jer nije ono što sam mislila da treba biti i zašto bih bila negdje u što ne vjerujem", dodala je.

 

 

 

Svojoj bivšoj stranci je poručila da trebaju početi raditi i da su se pet godina krili iza njezina imena. U ranije objavljenom priopćenju izrazila je nadu da će njezin odlazak brojnim čestitim domoljubima u redovima stranke ukazati na dubinu krize u HSP AS-u te da će se isti konačno uključiti u proces reformiranja stranke što ju je kao uvjereni demokrat uvijek zagovarala. Tomašić vjeruje i da će oni pravaši koji su je prozivali i smatrali kamenom spoticanja u procesu ujedinjenja pravaštva iskoristiti njezin odlazak te poduzeti odlučne korake u okrupnjavanju te političke opcije i njezinoj prilagodbi modernim vremenima.

 

 

 

Tomašić je u Bruxellesu komentirala i nedavnu odluku Vijeća EU-a da se obitelji bivšeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića i njegovim suradnicima ukinu sankcije. "Mislim da su s tim poslali užasnu poruku da se kriminal isplati - sankcioniran si par godina i onda možeš sve zadržati. Također je poslana poruka Srbiji da će joj se gledati kroz prste u pristupnim pregovorima", rekla je.

 

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja