Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Sabatina u Astarei: Biraju se najbolja hrvatska vina

07.11.2014.


U organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, PZ Pošip te Hrvatske udruge vinskih gradova, od 6. do 9.  studenog u Mlinima u hotelu Astarea, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH prof.dr.sc. Ive Josipovića, održava se 24. Međunarodni susret vinogradara i vinara – Sabatina 2014.

 

 

 

Riječ je o najstarijem hrvatskom vinarskom susretu koji za cilj ima okupiti vodeće vinare iz svih hrvatskih vinskih regija i inozemstva, ljude iz struke, predstavnike ministarstava te distributera strojeva i opreme za vinogradarstvo i vinarstvo.

 

Trodnevna manifestacije predviđa znanstveno-stručna predavanja, praktične radionice, izložbu i vođene degustacije vina, nagrađivanje zaslužnih vinogradara i vinara, a predviđen je i studijski obilazak vinogorja Konavala i Župe dubrovačke gdje će se održati i prezentacija strojeva i opreme tvrtke Messis d.o.o. Na sajmu vinogradarsko-vinarske opreme, te burzi i izložbi vina svoje proizvode izlagat će i predstavljati 250-300 gospodarskih subjekata među kojima će biti brojni OPG-ovi, zadruge, obrti, tvrtke.

 

 

Ove godine vinari su se borili sa brojnim problemima kao što su mraz, tuča, velike količine oborina pa posljedično tome i brojnim bolestima koje su se kasnije pojavile. Upravo se zato ovogodišnja Sabatina iščekivala s posebnim nestrpljenjem, no vjeruje se da će vrijedni i iskusni vinari uspjeti odnjegovati vrhunska vina.

 

 

 

Za ocjenjivanje ukupne kvalitete hrvatskih vina pobrinut će se cerificirani ocjenjivači Sabatine, a ocjenjivanje će se vršiti po kategorijama: buteljirana vina, jaka alkoholna pića te otvorena vina (koja još nemaju ili su u procesu dobivanja dozvole za stavljanje u promet).  

 

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja