Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Kolinda Grabar Kitarević: Šešelj poziva na Veliku Srbiju, a naša Vlada sjedi na ušima

16.11.2014.


HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović prozvala je u nedjelju u Dubrovniku Vladu da "sjedi na ušima" i ne reagira na istupe haškog optuženika Vojislava Šešelja koji ponovno poziva na Veliku Srbiju, zbog čega je Vlada, tvrdi, trebala izraziti nezadovoljstvo Haškom sudu i pozvati hrvatskog veleposlanika u Srbiji na konzultacije u Zagreb.

 

 

 

 

Kolinda Grabar Kitarović je u Dubrovniku, gdje je nazočila svečanosti obilježavanja 25. obljetnice osnutka dubrovačkog HDZ-a, hrvatskoj Vladi predbacila da uopće nema vanjsku politiku.

 

 

 

"Ova Vlada ne zna, ne prati svjetske trendove, njih ne zabrinjava situacija s ISIL-om, kriza u Rusiji i Ukrajini, ali i ono što se događa na našim granicama. Ne zabrinjava ih rusko-srpska vojna vježba, povratak Vojislava Šešelja, njegove izjave kako ideja Velike Srbije nije mrtva, a na to se službeni Beograd još nije ogradio. Dobivam kritike kako ne poznajem vanjsku politiku, ali ja ne mogu vjerovati da naša Vlada sjedi na ušima i da nisu tražili da hrvatski veleposlanik u Srbiji dođe na konzultacije u Zagreb, da nisu Haškom sudu izrazili nezadovoljstvo, da nisu izvijestili međunarodnu zajednicu i da nisu sazvali sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, jer je to upravo pitanje nacionalne sigurnosti", poručila je.

 

 

 

 

Naglasila je kako Hrvatska sa Srbijom želi graditi dobrosusjedske odnose, ali temeljem međusobnog poštovanja i politike čistih računa, istaknuvši da će kao predsjednica Republike, uvjerena u pobjedu na predsjedničkim izborima, sa Srbijom i svim ostalim susjedima tražiti rješavanje otvorenih pitanja, od nestalih u ratu do pitanja granica.

 

 

 

"Posebno ćemo brinuti o Hrvatima u BiH. Potrebne su ustavne promjene kako bi se osigurala jednakopravnost Hrvata s ostalim narodima u BiH. Bez Hrvata nema ni BiH", rekla je Grabar Kitarović.

 

 

 

Ustvrdila je kako u Hrvatskoj trenutno vlada ozračje pesimizma i bezidejnosti, i zbog posljedica svjetske krize, ali još više, istaknula je, zbog nesposobne i neodgovorne hrvatske Vlade, "kao i predsjednika koji već pet godina promatra kako država tone i ne radi ništa". Ponovila je kako će joj prvi potez kao predsjednici biti sazivanje tematske sjednice Vlade na temu stanja u državi, a najavila je da će se na toj visokoj dužnosti zalagati i za izgradnju Pelješkog mosta europskim sredstvima.

 

 

 

"Gradnja mora početi što je moguće prije, moramo povezati jug Hrvatske s ostatkom zemlje. Tvrdim vam odgovorno da je to u interesu i Hrvatske i EU. Nije riječ samo o prometnom povezivanju i Jadransko-jonskom pravcu, riječ je i o razvoju juga Hrvatske, ali i o simboličkom povezivanju hrvatskog juga. Pelješki most mora ići", poručila je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja.

 

 

 

Naglasila je kako Hrvatska ne smije više dopuštati da joj umirovljenici kopaju po kantama za smeće i tako brinu o djeci i unucima te svojim mirovinama. "Mladi nam govore da žele ostati ovdje, ali nemaju uvjete. To ne možemo dopustiti. Dugujemo mladima zaokret da mogu ostati u Lijepoj našoj", istaknula je Grabar Kitarović.  

 

 

 

 

Tijekom boravka na dubrovačkom području Kolinda Grabar Kitarović obišla je i Župu dubrovačku gdje se sastala s lokalnim HDZ-ovcima predvođenim načelnikom Silvio Nardellijem. Obišla je Srebreno i radove na budućem hotelu Orlando.

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja