Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Haaško tužiteljstvo zatražilo vraćanje Šešelja u pritvor, radikali poručili da ne ide dobrovoljno

01.12.2014.


Haaško tužiteljstvo u ponedjeljak je zatražilo vraćanje Vojislava Šešelja u pritvor. Navode kako Šešeljevo ponašanje nakon povratka u Srbiju podriva temelje za njegovo privremeno puštanje na slobodu.

 

 

 

 

'Sudsko vijeće trebalo bi poništiti Šešeljevo privremeno puštanje i zakazati saslušanje po njegovu povratku u Haag kako bi proučilo pitanje bilo kakvih budućih puštanja na privremenu slobodu u ovom predmetu', navodi se u podnesku tužiteljstva.

 

 

 

Prilikom odluke o puštanju Šešelja na privremenu slobodu Raspravno vijeće vodilo se za humanitarnim razlozima, navodeći kako su dobili povjerljive informacije koje su upućivale na njegovo pogoršano zdravlje.Vodeći se humanitarnim razlozima, Vijeće je odlučilo postaviti samo minimalne uvjete za puštanje, prije svega da Šešelj ne utječe na svjedoke i žrtve', navodi se u podnesku.

 

 

 

No pokazalo se da je povjerenje dano Šešelju bilo neutemeljeno. Izričito je naglasio da se neće vratiti u Haag, iznio je prijetnje protiv ljudi koji surađuju s tužiteljstvom i jasno demonstrirao da mu njegovo zdravstveno stanje nije prepreka u nedopustivim izjavama koje su uvredljive za žrtve. 

 

 

Zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio je da se lider radikala Vojislav Šešelj neće dobrovoljno vratiti u Haag i da o budućim potezima treba pitati predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića.

 

 

 

Tužiteljstvo traži od raspravnog vijeća opoziv te odluke, povratak Šešelja u Den Haag i zakazivanje hitne rasprave o njegovu zdravstvenom stanju i uvjetima pod kojima bi eventualno ponovno mogao biti privremeno oslobođen.  

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja