Četvrtak, 30. studenog 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Dačić Šuici: Na more, ali kao turist!

02.12.2014.


Nakon što je Europski parlament prošlog tjedna većinom glasova usvojio rezoluciju o optuženom ratnom zločincu Šešelju, danas je na sjednici Odbora za vanjske poslove održana razmjena mišljenja sa šefovima diplomacija država Zapadnog Balkana među kojima je bio i srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić.

 

 

 

"Nismo oduševljeni nedavnom vojnom vježbom rusko-srpskih specijalnih postrojbi u blizini granice Hrvatske, koja je danas granica Europske unije, niti Vašom izjavom kako Srbija želi ostvariti izlazak na more. Danas se imate priliku jasno izjasniti i osuditi slučaj  Šešelj s obzirom da stalno govorite kako je to stvar prošlosti. Međutim ovo je trenutak da se o tome izjasnite poštivajući europske vrijednosti," poručila je Dačiću voditeljica hrvatske EPP delegacije Dubravka Šuica.

 

 

 

"Nisam rekao da Srbija treba direktan izlaz na more, rekao sam da je to Srbiji bila povijesna želja u prošlosti," pravdao se Dačić i dodao je kako se  srpska Vlada već ranije jasno izjasnila da ne podržava Šešeljevu retoriku, te je upitao zašto Europski parlament nije usvojio rezoluciju kada su pušteni neki albanski, muslimanski i hrvatski 'komandanti' iz Haaga.

 

 

 

"Mi ne želimo izazvati nestabilnost Srbije, naš cilj je da poštujete europske vrijednosti, kao i da se javno očitujete o izjavama Šešelja. Isto tako želimo da Srbija izađe iz neutralnog stava u odnosu  s Rusijom s obzirom da se radi o zemlji kandidatkinji za članstvo u EU. Podupirem  zemlje susjedne regije na europskom putu, i kao potpredsjednica delegacije za odnose s BiH i Kosovom, isto tako želim da i vi jednog dana sjedite za ovim stolom. Mi europarlamentarci posegnuli smo za nečim što nam je na raspolaganju zbog izostanka vaše reakcije, a to je rezolucija EP-a, i ona je očito polučila uspjeh što potvrđuje i reakcija Glavnog tužitelja Brammertza," zaključila je zastupnica Šuica.

Najčitanije (7 dana)

Na Brgatu Trebinjac uhvaćen s gotovo 20 kilograma kokaina, sproveden u zatvor
Božićna radionica: Jesu li čarobne župske kuglice
Libertasove usluge mogu se produžiti u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja