Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

UEFA kaznila HNS sa 80.000 eura zbog Milana

12.12.2014.


Hrvatski nogometni savez kažnjen je s 80.000 eura te zatvaranjem dijela stadiona (sektora ili tribine) koji obuhvaća barem 8.000 mjesta na idućoj domaćoj natjecateljskog utakmici.

 

 

 

 

 

Disciplinska komisija UEFA-e ovu je kaznu odredila zbog rasističkog ponašanja navijača, bacanja predmeta te nereda među navijačima na susretu Europskih kvalifikacija između Italije i Hrvatske 16. studenoga 2014. godine.

 

 

 

 

"Nažalost, dogodilo se ono čega smo se bojali nakon Milana, a to je da ćemo po prvi puta na utakmici hrvatske reprezentacije imati zatvoren dio tribine. Po tko zna koji puta, hrvatski nogomet plaća visoku cijenu huliganizma, a ovoga puta ispaštat će i navijači. Iz teksta odluke Disciplinske komisije može se zaključiti kako se radi o posljednjem upozorenju prije uistinu drastične kazne", izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

 

 

 

"Hrvatski nogometni savez najoštrije osuđuje huliganizam, i još jednom pozivamo sve faktore hrvatskog društva da nam se pridruže u borbi protiv rasizma, nasilja i drugog protupravnog ponašanja na nogometnim stadionima jer je to u interesu hrvatskog nogometa, ali i društva", dodao je Vrbanović.

 

 

 

Hrvatska reprezentacija iduću utakmicu u okviru kvalifikacija za Euro 2016. igrat će 28. ožujka sljedeće godine na stadion Maksimir, a gost će biti Norveška.

 

 

 

Podsjetimo, skupina huligana dva puta je zbog ubacivanja baklji u teren prekidala utakmicu u Milanu. Srećom, nakon drugog prekida baklji je ponestalo, a talijanska je policija batinama ispraznila mali sektor s hrvatskim navijačima otkud su letjele baklje. Sudac je ipak nastavio utakmicu iako bi ona sigurno bila zaustavljena da je prekinuta i treći put.

 

 

 

Kasnije je otkriveno kako su huligani ulaznice nabavili u Sloveniji, a talijanski organi reda ignorirali su upozorenja koja su stizala iz Hrvatske. Na ulasku na San Siro provjera navijača obavljena je loše pa je unesen velik broj baklji, što su huligani iskoristili i pokušali prekinuti utakmicu.

 

 

 

Uhićeno je 15 navijača, no brzo su pušteni da se brane sa slobode jer talijanske vlasti nisu imale konkretnih dokaza da su sudjelovali u neredima.

 

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja