Utorak, 21. ožujka 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

Kako se brzo riješiti zubobolje

10.11.2013.


Kada zub počne boliti onda je zasigurno vrijeme da odete zubaru. Svatko tko je barem jednom iskusio zubobolju zna kako se radi o neugodnoj i oštroj boli. Postoji nekoliko načina kako možete ublažiti zubobolju, a pored tableta tu je još nekoliko trikova koji će vam olakšati bol.

 

Mnoge osobe kada osjete bol u zubu prvo posegnu za tabletom protiv bolova. To nije loše rješenje, ali obzirom kako se ipak radi o sredstvu u kojem ima kemije i koje ne djeluje dobro na jetru, bilo bi dobro razmisliti o drugim mogućim rješenjima uz koje će vaša zubobolja postati samo prošlost i loša uspomena.

 

Postoji jedan mali ali učinkovit trik koji će vas držati sve dok ne dođete do zubara. Kada počne zubobolja, najbolje je taj isti dan otići kod zubara, jer se sigurno radi o pokvarenom zubu koji treba izliječiti.

 

Dosadašnja istraživanja pokazala su da se zubobolja može otkloniti ili ublažiti bez da uopće otvarate usta. Ono što morate učiniti je uzeti kockicu leda koju ćete staviti na pregib između palca i kažiprsta te lagano trljati po tom području do 5 minuta.

 

Spomenuto područje dlana je ono na kojem se nalaze završeci živaca koji su povezani sa centrom za bol u mozgu. Spomenuti centar za bol je važan jer kontrolira stupanj boli koji se može javiti na području ruke i glave. Trljanje ledom radnja je koja pomaže blokirati te centre, a oko 90% ispitanika potvrdilo je kako im je spomenuta radnja ublažila zubobolju.

 

Zubobolju možete riješiti i uz pomoć slane vode. U toploj vodi otopite sol i smjesom isperite usta. Važno je znati kako ne smijete progutati slanu vodu, jer se u njoj nalazi velika količina soli.

 

Provjerite imate li u kuhinji klinčiće. Oni isto mogu pomoći u ublažavanju boli, a kada krene zubobolja najbolje je uzeti klinčić i početi ga grickati. Pazite da ne grickate bolesnim zubom nego zdravim zubima.

 

Bilo koji od ovih savjeta će vam pomoći da ublažite bol, a važno je izdržati sve dok ne otiđete kod zubara, jer zašto bi se mučili ako si možete ublažiti tako neugodnu bol. 

Najčitanije (7 dana)

POLICIJA: Tijelo pronađeno kod Mljeta je identificirano kao nestali Hrvoje Sterniša
Tko je zainteresiran za izgradnju priključka za optičku mrežu u Župi
Županija dodijelila koncesije za plažu u Srebrenom


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja