Subota, 15. svibnja 2021.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Trajekt spašen od nasukavanja u Dubrovniku

29.12.2014.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimila je jutros u 11.30 sati od djelatnika Lučka kapetanije Dubrovnik dojavu o trajektu koji se pod orkanskim udarima bure otrgnuo sa privezišta u luci Sustjepan kojom prilikom je oštetio nekoliko susjednih plovila pričinivši za sada neutvrđenu matrijalnu štetu, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

 

 

 

 

 

Akciju spašavanja tankera naziva „Antonija“, luke upisa Dubrovnik, u vlasništvu hrvatske brodarske tvrtke vodili su djelatnici dubrovačke Kapetanije sa službenim plovilom naziva „Danče“ u koordinaciji sa Središnjicom te uz asistenciju Lučke uprave Dubrovnik koja je angažirala Brodospasov remorker naziva „Antares“.

 

 

 

 

 

Tijekom akcije spašavanja tanker je plutao bez nadzora, bez posade i srećom bez tereta do sredine kanala te je u nekoliko navrata udario i u spasilačke brodove, tako je na brodu dubrovačke Kapetanije oštećena bočna pramčana zaštitna ograda i dio nadgrađa, slično kao i na Brodospasovom remorkeru, no unatoč tome akcija je uspješno okončana, tanker je stabiliziran i uz pomoć lučkoga remorkera uzet u tegalj do privezišta broj 14 u Luci Dubrovnik, gdje djelatnici dubrovačke Kapetanije obavljaju očevid o uzrocima ove pomorske nezgode, stoji u priopćenju iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

 

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja