Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica traži od EK da pomogne riješiti problem s talijanskim odašiljačima

03.10.2013.


Problem koji postoji već nekoliko desetaka godina u području radija i analogne televizije te nezadovoljstva stanovništva u jadranskom dijelu Hrvatske aktualizirala je Dubravka Šuica te upitala Komisiju kako će pomoći Hrvatskoj u rješavanju problema štetnih smetnji talijanskih odašiljača koji uzrokuju značajne ekonomske štete, nezadovoljstvo i frustraciju građana.

„Radi se o bezobzirnoj uzurpaciji hrvatskih frekvencijskih prava i to isključivo na štetu Republike Hrvatske. Problem smetnji je problem uzrokovan s talijanske strane i uzrokovan je upornim korištenjem hrvatskih frekvencija i sustavnim kršenjem međunarodnih sporazuma,“ kazala je Šuica

Trenutna situacija je da talijanski odašiljači i dalje emitiraju na svim frekvencijama u spektru za radio i televiziju, ne poštujući sporazume „Geneva '84“ i „Geneva'06“. Frekvencije za radio i televiziju su međunarodno usklađene i postoje sporazumi koji to reguliraju, ali se Italija toga ne drži.

„Smetnje su prisutne duž cijele jadranske obale, a najizraženije su u Istri, Dubrovniku te na otocima posebno u ljetnim mjesecima i uzrokuju značajne ekonomske štete i veliko nezadovoljstvo i frustraciju građana.“ ističe Šuica.

 

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
Priča o Brgaćaninu koji je preplovio Atlantik
Policija privela mogućeg piromana iz Mokošice


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja