Utorak, 16. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO: Pastoralni centar u Župi: Biskupiji nije najvažnija izgradnja crkve, već škole

20.01.2015.


Otvaranje izložbe natječajnih radova za izradu idejnog arhitektonsko‐urbanističkog rješenja pastoralnog centra, sportske dvorane i plivališta u Župi dubrovačkoj održano je u utorak 20. siječnja u Samostanu sv. Klare u Dubrovniku.

 

 

 

 

Na otvaranju izložbe sudjelovali su dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. dr. Petar Palić, načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, te dopredsjednik ocjenjivačkog suda prof. Jure Marić.

 

 

 

 

Mons. Palić je pozdravio sve prisutne, te izrazio svoje zadovoljstvo da je nakon prezentacije radova u prostorijama općine Župa dubrovačka, izložba sada otvorena i u Dubrovniku, te prezentirana većem broju građana.

 

 

 

Biskup Uzinić je zahvalio općini Župa dubrovačka na dobroj suradnji, te izrazio nadu u nastavak te suradnje. Zahvalio je i Udruženju hrvatskih arhitekata, te ocjenjivačkom sudu, a izrazio je i svoje zadovoljstvo odabranim radom. Naglasio je da mu se osobito sviđa činjenica da crkva dominira prostorom, no istovremeno je kazao da za Dubrovačku biskupiju u ovom trenutku nije na prvom mjestu izgradnja crkve, već škole koja je također dio ovog projekta.  Zahvalio je na kraju svima koji su nagrađeni, ali i svima koji su sudjelovali.

 

 

 

Načelnik Nardelli je naglasio da je riječ o zajedničkom projektu biskupije i općine, te da su zajedno došli do rješenja koje zadovoljava potrebe i jedne i druge strane. Kazao je i da je riječ tek o prvom koraku, a slijedi ono najvažnije, te je izrazio nadu da neće proći mnogo vremena do realizacije.

 

 

Prof. Marić je istaknuo kompleksnost cijelog projekta, te zadovoljstvo brojem od čak 16 prispjelih radova na natječaj. Nakon što je predstavio cijeli postupak natječaja, najavio je i treću izložbu radova, a koja će održati idućeg mjeseca u Zagrebu.

 

 

 

Prvu nagradu osvojila je Baza Arhitektura d.o.o iz Ljubljane (Klemen Vodnik, Ljubljana; Tomaž Slak, Novo Mesto; Paulo Barbaresi, Ljubljana; Robert Potokar, Ljubljana), drugu nagradu Arhitektonski atelje Hržić d.o.o iz Zagreba, treću nagradu grupa autora predvođena doc. Tinom Franićem iz Zagreba, četvrtu Višeslav Franić iz Zagreba, a petu grupa autora predvođenom Natašom Ivanišević iz Cavtata.

 

 

Prva izložba natječajnih radova i javna rasprava održani su 16. prosinca prošle godine u Velikoj vijećnici općine Župa dubrovačka u Srebrenom.

 

 

 

 

Ovu izložbu su organizirali Dubrovačka biskupija i Općina Župa dubrovačka, raspisivači natječaja, te Udruženje hrvatskih arhitekata, provoditelj natječaja. Bit će otvorena za javnost do 23. siječnja, svakog dana od 17 do 19 sati. 

 

 

Šime Zupčić

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja