Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Linić odustaje od dogovora s bankarima

13.11.2013.


Ministar financija Slavko Linić  kazao je danas na saborskom aktualnom prijepodnevu kako će izmjenama zakona o potrošačkim kreditima građani dobiti veću zaštitu nego do sada, poručivši da s bankama neće biti dogovora jer su »po stoti puta izigrali dogovore«.

 

»Vodili smo duge pregovore s bankarskim sustavom jer smo htjeli zajedničko rješenje za građane, no kad smo vidjeli da to ne ide Vlada je utvrdila prijedlog i poslala u Sabor, a zadnji dan rasprave u Saboru bankarski je sustav ponudio određena rješenje«, rekao je ministar Linić, odgovarajući na zastupničko pitanje Ive Jelušića (SDP) o tome je li Vlada postigla dogovor s bankama na štetu građana.

 

»U Ministarstvu je postignuto jasno rješenje – 30 posto popusta na ugovorene početne iznose, no bankari su se složili, da bi dan iza toga odustali od dogovora i idu na 30 posto od danas vrijedeće kamatne stope. To je za Vladu neprihvatljivo, što znači da neće biti dogovora s bankama jer su po stoti puta izigrali dogovor. Stoga će na izglasavanju biti onaj prijedlog o kojem se raspravljalo«, pojasnio je ministra financija.

 

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja