Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica: Komisija nudi rješavanje problema talijanskog ometanja signala na obali

13.11.2013.


„Usprkos velikim naporima HAKOM-a  (Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije)  u rješavanju problema talijanskog ometanja televizijskog i radijskog signala uz hrvatsku obalu, nadam se da će se još više angažirati  po ovom pitanju sada kada su Hrvatskoj kao članici EU-a dostupne „dobre usluge“  te očekujem da će svi stanovnici u obalnom području od Istre do Dubrovnika i na otocima napokon moći u miru gledati televiziju i slušati radio,“ rekla je zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica.

 

Pozitivan odgovor Komisije je stigao nakon što je zastupnica Šuica krajem kolovoza poslala upit kako će pomoći Hrvatskoj u rješavanju problema nastalih zbog smetnji koje uzrokuju talijanski radio i televizijski  odašiljači, čiji vlasnici ne poštuju međunarodne sporazume o frekvencijama. Budući da je Hrvatska članica Europske unije, Komisija nam nudi rješenje problema koje nam prije nije bilo dostupno.

 

„Komisija savjetuje da koristimo tzv. „dobre usluge  "Skupine za politiku radiofrekvencijskog spektra" pri Europskoj komisiji, što je za Hrvatsku dobra vijest, a država je propisala plaćanje RTV naknade i zato mora osigurati neometano gledanje hrvatskih televizijskih programa i na obali“, istaknula je Šuica.

 

Država članica koja se suočava s prekograničnim problemima povezanima s koordinacijom frekvencija ili štetnim interferencijskim problemima, može zatražiti intervenciju Skupine za politiku radiofrekvencijskog spektra, što je Hrvatskoj osiguralo članstvo u Europskoj uniji.

 

„Hrvatska nije jedina članica EU koja ima problema s uzurpacijom frekvencijskih prava od strane Italije. Slovenske kolege su me upoznali da se i Slovenija susreće s istim problemom. Stoga samo zajedničkim snagama možemo riješiti ovaj dugogodišnji problem,“ zaključila je zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica.

 

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja