Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica: PROTIV ograničenja rekreativnim ribarima ZA za reguliranje izlova

12.03.2015.


Na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu vodila se rasprava o održivoj eksploataciji brancina pa je tu prigodu članica Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane Dubravka Šuica iskoristila kako bi podsjetila na značaj rekreacijskog ribolova za stanovnike hrvatskog Jadrana. 

 

 

 

"Slažem se s tekstom rezolucije koji osigurava održivi izlov, no ipak se mora pronaći ravnoteža između naših posebnosti i raznolikosti unutar EU. Neophodno je reguliranje izlova, ali sam protiv ograničenja rekreativnim ribarima poput onih na hrvatskom priobalju i otocima. Ne želim da se putem ovakvih rezolucija šalje kriva poruka rekreativnim ribarima," naglasila je zastupnica Šuica. 

 

 

 

Podsjetimo, brojna znanstvena istraživanja pokazuju kako je status stokova brancina zabrinjavajući, bez obzira na ranije poduzete mjere Komisije, a za oporavak veličine populacije brancina potrebno je dugo razdoblje zbog činjenice da je stopa smrtnosti i dalje vrlo visoka te da je riječ o vrsti koja kasno sazrijeva i sporo raste.

 

 

 

"Važno je uzeti u obzir regionalne specifičnosti, a posebno hrvatski Jadran. Našim ljudima na obali to je način življenja. Nažalost za vrijeme pregovora RH nije u pregovorima postigla optimalne uvjete za male ribare. Zato treba pomno razmotriti status rekreacijskog ribolova, ne smijemo se udaljiti od naših regionalnih raznolikosti koje Europu čine posebnom," zaključila je Šuica.

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja