Utorak, 21. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Papi Franju navodno prijeti mafija čiji je jedan od šefova mirno živio u Dubrovniku

14.11.2013.


Sudeći prema upozorenjima talijanskog tužitelja Nicole Gratterija, mafija sprema atentat na papu Franju koji ih je razljutio izjavom da treba riješiti problem korupcije, piše Daily Mail., a prenose mnogi svjetski i hrvatski mediji.

 

Od preuzimanja pontifikata u travnju, Papa je jasno naglasio kako želi osloboditi Svetu stolicu korupcije i 'počistiti' Vatikansku banku koju je dugo korištena za pranje novca.  U jednoj do svojih prvih propovijedi Papa je pozvao mafiju da se pokaje za iskorištavanje i porobljavanje ljudi.

 

Najdojmljivija je bila Papina propovijed protiv korupcije ovaj tjedan, kada je rekao dagrešnici zaslužuju biti vezani za kamen i bačeni u more. 

 

Papin 'križarski rat protiv korupcije' posebno zabrinjava pripadnike mafije Ndrangheta. Gratteri tvrdi kako su oni, koje je dosad hranilo bogatstvo i moć koji su dolazili direktno od Crkve, postali nemirni i nervozni. Ndrangheta je kalabrijska mafijaška organizacija koja se smatra čak i opasnijom, moćnijom i brutalnijom od zloglasne sicilijanske Cosa nostre.

 

Kada bi dobili priliku, šefovi mafije navodno ne bi oklijevali ubiti Papu, međutim vatikanska služba sigurnosti među najboljima je u svijetu. 

- Ne znam jesu li kriminalne skupštine u poziciji da nešto naprave, ali svakako to razmatraju. Ovo je opasno vrijeme za Franju -  rekao je Gratteri. 

 

Posljednjih godina Ndrangheta je postala najveća i najbogatija kriminalna organizacija koja izaziva najveći strah. Specijalizirali su se za krijumčarenje kokaina, a kontroliraju oko 80 posto europskog tržišta. Imaju veze s terorističkom organizacijama diljem svijeta, kao i kartelima u Južnoj Americi. 

 

Navodno su pripadnici Ndranghete bili sin i otac Alessandro (26) i Antonio (56), koji je slovio i kao jedan od bossova te zločinačke organizacije. Oni su podsjetimo, uhvaćeni u lipnju 2012. godine na putu prema dubrovačkom aerodromu a na osnovu interpolove tjeralice, a  u sklopu velike međunarodne policijske akcije razbijanja međunarodnog narkolanca. Oni su se oženili i živjeli u Dubrovniku, odakle bi ponekad otputovali poslom, o čemu njihove supruge, navodno ništa nisu znale.

 

 

Najčitanije (7 dana)

Policija upozorava: Četvero teško ozlijeđenih u jučerašnjim prometnim nesrećama
Knežević ulazi u Sabor i pojašnja za što će se zalagati


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja