Nedjelja, 10. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Ilija Kristović osuđen na 4 godine zatvora za pokušaj teškog ubojstva supruge

24.03.2015.


Veliko vijeće Županijskog suda u Dubrovniku donijelo je prvostupanjsku, nepravomoćnu presudu prema kojom je Ilija Kristović (42) iz Župe dubrovačke proglašen krivim za pokušaj teškog ubojstva bivše supruge Mirjane Kristović, te je osuđen na četiri godine zatvora.  Kako također donosi dubrovacki.hr, zbog opasnosti od ponavljanja istog kaznenog djela, sudsko Vijeće je odlučilo osuđenika zadržati u pritvoru gdje će se prema njemu primjeniti sigurnosna mjera obvezatnog liječenja od alkoholizma, a uslijed nezaposlenosti i teške materijalne situacije osuđenik je oslobođen plaćanja troškova sudskog kaznenog postupka.  

 

 

 

 

 

Veliko vijeće Županijskog suda u Dubrovniku drži da je dokaznim postupkom utvrđeno kako je okrivljenik 13.kolovoza 2014. godine oko 1,30 sati u obiteljskoj kući u mjestu Grbavac u alkoholiziranom stanju pokušao lišiti života suprugu Mirjanu koju je učestalo vrijeđao i maltretirao, zbog čega je ranije već pravomoćno višestruko osuđivan od strane Prekršajnog i Općinskog suda u Dubrovniku. Utvrđeno je kako ju je s najmanje 6-7 snažnih udaraca nogom, dok je ležala na podu, velikom brzinom udario u predio vrata i glave (konkretnije: u dušnik, nos, čeljust) te joj nanio izuzuetno teške tjelesne ozljede a smrt nije nastupila samo zbog pružene liječničke pomoći.

 

 

 

 

Za izrijek presude koja je niža od minimalne za pokušaj ubojstva Vijeće je uzelo u obzir bitno smanjenu ubrojivost pri počinjenju kaznenog djela koju je utvrdio sudski vještak te mu je kazna ublažena. Valja reći da je kazna za pokušaj ubojstva minimalno 10 godina i da Vijeće nije prihvatilo zahtjev okrivljenikove braniteljice po službenoj dužnosti, dubrovačke odvjetnice Ivane Kolić koja je tražila prekvalifikaciju počinjenog kaznenog djela u nanošenje teške tjelesne ozljede. Županijski državni odvjetnik Damir Jasprica je ustrajao u kvalifikaciji iz optužnice te tražio da se okrivljeni kazni prema zakonu.

 

 

 

 

Tijekom rasprave svjedočile su oštećena bivša supruga Mirjana Kristović te okrivljenikova majka Tereza Kristović. Vještva su podastrijeli ovlašteni sudski vještaci, psihijatrica dr. Nadica Buzina iz Zavoda za forenzičku psihijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče te patolog Opće bolnice Dubrovnik dr Igor Borić.

 

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja