Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Linić: Ne postoje limiti za pokretanje ovrha

07.10.2013.


Ministar financija Slavko Linić izjavio je da ne postoji cenzus nakon kojeg se kreće u prisilnu naplatu poreznog duga te ponovio kako je zakonska obveza svakog poreznog obveznika plaćati porez na vrijeme.
Komentirajući prijedlog  ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa da se obrtnicima kod najavljene prisilne naplate poreznih dugovanja cenzus podigne na deset tisuća kuna,  Linić je poručio da je zakon vrlo jasan, odnosno da svatko treba plaćati porez.
"Zakoni se ne mijenjaju pojedinačnom voljom, nego se moraju poštovati. Moj je posao da se zakoni poštuju, a pogotovo odgovornost prema svima onima koji svaki dan redovito plaćaju poreze", rekao je Linić.
Naglasio je da se vlada godinu i pol bavila onima koji su varali poreznike i štetili državnom proračunu te poručio da popuštanja neće biti. "Više od godinu i pol dana smo se bavili njima i uvijek se sramotili kad su nas ozbiljni ljudi koji plaćaju porez pitali 'zašto ne vodite brigu o njima'", rekao je Linić. Istaknuo je i kako ne postoji cenzus za naplatu poreznog duga, kako "ne postoji limit, ni dvije tisuće kuna, ni 60 ni 30".
Za razliku od prijašnje vlade, dodao je, sadašnja vlada uredila je da država plaća na vrijeme. "Mi sada plaćamo na vrijeme, a to znači da svaki porezni obveznik i jednu kunu mora platiti na vrijeme, kako to govori zakon. A naše je da provodimo zakon i Ministarstvo financija će ga provoditi", poručio je Linić ponovivši da je to obveza koju imaju prema građanima koji svoje porezne obveze redovito izvršavaju.

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja