Četvrtak, 30. studenog 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica u Amsterdamu: Europa je budućnost Hrvatske

14.11.2013.


„Od velike je važnosti informirati građane ne samo o strukturi, funkcioniranju i ulozi Europskog parlamenta , nego i o važnosti njihovog glasa, jer je Europski parlament jedino tijelo Europske unije u koje se članovi biraju direktno,” naglasila je Šuica.

 

Danas je u Amsterdamu u tijeku sastanak predsjedništva Europske pučke stranke (EPP), najbrojnije grupacije u Europskom parlamentu. Glavne teme su socijalna tržišna ekonomija, održivost i energetski izazovi u gradovima i regijama te posebno važna tema kako povećati izlaznosti građana,  budući je u većini zemalja članica niska izlaznost na izbore za Europski parlament, a u Hrvatskoj je izašlo samo 20 posto.

 

Skup je otvorio novoizabrani predsjednik EPP-a Joseph Daul, bivši nizozemski premijer Jan Peter Balkenede, te Michel Barnier, povjerenik Europske komisije za unutarnje tržište.  Na skupu sudjeluje i zastupnica Europskog parlamenta i voditeljica hrvatske EPP delegacije, Dubravka Šuica.

 

“Europa nije Bruxelles, Europa je briga za naše građane, Europa je budućnost naše zemlje, Europa su nova radna mjesta za mlade, Europa je održivost, zajedničko tržište i Europa je bolji život naših građana”, istaknula je zastupnica Šuica.

Najčitanije (7 dana)

Na Brgatu Trebinjac uhvaćen s gotovo 20 kilograma kokaina, sproveden u zatvor
Božićna radionica: Jesu li čarobne župske kuglice
Libertasove usluge mogu se produžiti u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja