Četvrtak, 30. studenog 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Radna obveza i dubrovačkim liječnicima

14.11.2013.


U dubrovačku Opću bolnicu uvedena je radna obveza. Kao i u bolnicama diljem hrvatske gdje liječnici izražavaju nezadovoljstvo odnosom Vlade prema njima  već 57 dana, i u Dubrovniku je radnom obvezom okončan štrajk.

 

Iako se danas očekivao dogovor Vlade i hrvatskih liječnika do toga nije došlo. Naime, sindikati su od ministra zdravlja Rajka Ostojić dobili prijedlog Kolektivnog ugovora o radu, kojim nisu zadovljni, te su, neslagajući se s prijedlogom, odlučili da ga neće parafirati.

 

- Ono što je ponuđeno nije čak na razini ispregovaranog nego je ponuđeno niže od dogovaranoga", kazao je čelnik liječničkog sindikata Ivica Babić, kazavši da „nudi sramotnu cijenu rada“. Dodao je i da liječnici već kuvertiraju svoje ostavke.

 

Međutim, premijer Zoran Milanović preduhitrio ih je ubacivši na današnju sjednicu vlade točku dnevnog reda o uvođenju radne obveze doktorima medicine u zdravstvenim ustanovama.

- Ugrožena su osnovna načela u pružanju medicinske zaštite građana, zagarantirana Ustavom i zakonima. Budući da je zdravstvena djelatnost od posebnog interesa u cilju sprečavanja štetnih posljedica, uvodi se radna obveza za liječnike", objasnio je zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik na sjednici Vlade.

 

Podsjetimo, Hrvatski liječnički sindikat (HLS) organizirao je štrajk u bolnicama tražeći da se liječnicima bolje plati prekovremeni rad, odnosno dežurstva i pripravnosti. Predsjednik HLS-a Ivica Babić isticao je da štrajk neće biti prekinut dok Vlada ne potpiše novi kolektivni ugovor kojim će ispuniti njihove zahtjeve.

 

 

Najčitanije (7 dana)

Na Brgatu Trebinjac uhvaćen s gotovo 20 kilograma kokaina, sproveden u zatvor
Božićna radionica: Jesu li čarobne župske kuglice
Libertasove usluge mogu se produžiti u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja