Utorak, 19. listopada 2021.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Radna obveza i dubrovačkim liječnicima

14.11.2013.


U dubrovačku Opću bolnicu uvedena je radna obveza. Kao i u bolnicama diljem hrvatske gdje liječnici izražavaju nezadovoljstvo odnosom Vlade prema njima  već 57 dana, i u Dubrovniku je radnom obvezom okončan štrajk.

 

Iako se danas očekivao dogovor Vlade i hrvatskih liječnika do toga nije došlo. Naime, sindikati su od ministra zdravlja Rajka Ostojić dobili prijedlog Kolektivnog ugovora o radu, kojim nisu zadovljni, te su, neslagajući se s prijedlogom, odlučili da ga neće parafirati.

 

- Ono što je ponuđeno nije čak na razini ispregovaranog nego je ponuđeno niže od dogovaranoga", kazao je čelnik liječničkog sindikata Ivica Babić, kazavši da „nudi sramotnu cijenu rada“. Dodao je i da liječnici već kuvertiraju svoje ostavke.

 

Međutim, premijer Zoran Milanović preduhitrio ih je ubacivši na današnju sjednicu vlade točku dnevnog reda o uvođenju radne obveze doktorima medicine u zdravstvenim ustanovama.

- Ugrožena su osnovna načela u pružanju medicinske zaštite građana, zagarantirana Ustavom i zakonima. Budući da je zdravstvena djelatnost od posebnog interesa u cilju sprečavanja štetnih posljedica, uvodi se radna obveza za liječnike", objasnio je zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik na sjednici Vlade.

 

Podsjetimo, Hrvatski liječnički sindikat (HLS) organizirao je štrajk u bolnicama tražeći da se liječnicima bolje plati prekovremeni rad, odnosno dežurstva i pripravnosti. Predsjednik HLS-a Ivica Babić isticao je da štrajk neće biti prekinut dok Vlada ne potpiše novi kolektivni ugovor kojim će ispuniti njihove zahtjeve.

 

 

Najčitanije (7 dana)

Koji su uvjeti za iznajmljivanje kućica za Dubrovački zimski festival
Gradonačelnik Franković obišao radove obnove i uređenja škole u povijesnoj jezgri
Nove tehnike u pripremi tradicionalnih jela u Konavlima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja