Četvrtak, 28. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

Koliko dugo je hrana jestiva nakon kuhanja

19.04.2015.


Vrlo često ostane nam viška ručka, a neka jela poput variva kuhamo veće porcije kako bi manje kuhali kroz radne dane u tjednu. Ako niste znali koliko i kako ih trebate spremiti u hladnjak, evo nekoliko korisnih savjeta.

 

 

 

 

Salata od tune, jaja ili piletine

 

 

Imate li hladnjak namješten do plus 5 stupnjeva, bilo koji od navedenih sastojaka u salati možete čuvati čak do sedam dana. Direktorica odjela za javno zdravstvo pri organizaciji NSF International, Jen Tong, napominje zaHuffington Post kako će salata trajati i do sedam dana ako ih budete pripremali s namirnicama direktno iz hladnjaka. Budu li prvo stajale na sobnoj temperaturi postoji opasnost da se razviju bakterije i salata pokvari prije roka.

 

 

 

 

Meso

 

 

Bez obzira na koji je način spremljeno i radi li se o pohanoj piletini, pečenoj puretini ili odrescima svinjetine 'na naglo', u hladnjaku mogu stajati tri, najviše četiri dana. Kako se ne bi pokvarilo, preporučljivo ga je staviti u hladnjak unutar dva sta nakon kuhanja ili pečenja.

 

 

 

 

Juhe i variva

 

Juhe i variva u hladnjaku također mogu stajati do četiri dana. Budući da su to velike količine teže ih je ohladiti unutar dva sata poput pizze ili nekoliko komada mesa. Zato varivo ili juhu odmah razdijelite u posude.

 

 

 

 

Pravilo spremanja ostataka hrane u hladnjak na tri do četiri dana može se primijeniti na gotovo svu hranu osim onih osjetljivijih poput školjki ili sushija koji se moraju pojesti praktički isti dan, piše tportal.

 

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
POTPISANO: Kreće rekonstrukcija župske škole
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja